Kremasta torta s piškotama
Foto: Printscreen

RECEPT

Kremasta torta s piškotama

Recept dana -

SASTOJCI

- 5 kiselih pavlaka

- 2 velike kutije piškota

- 10 kašika šećera

- 2 kašike meda ili šećera u prahu po ukusu

- 1 kesica vanilin šećera

- 500 g voća (jagode, maline, kivi, višnje)

- šlag

PRIPREMA

1. U uzak i dublji pleh za hleb (ili plastičnu kutiju) poređajte red piškota, pa preko njih poređajte red fila od pavlake, pa red voća. Tako uradite dva puta.

2. Fil: Kašikom umutite pavlaku, med (ili šećer u prahu, fil će biti gušći) i vanilin šećer. Ako želite da krem bude čvršći, u pavlaku možete dodati istopljeni žele (nije obavezan).

3. Kolač pre služenja ohladite u frižideru (neka odstoji nekoliko sati da piškote upiju fil i tako omekšaju), pa ga prekrijte umućenim šlagom i ukrasite voćem, seckanim orasima ili rendanom čokoladom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track