Najnovije vesti

SMRT ZBRISALA ČITAVU PORODICU ZA GODINU DANA: Mahir se ubio zbog jezivog vršnjačkog nasilja, a od tuge i jada za njim umiru očuh, pa majka, a evo kome je u amanet ostavila sećanje na sina!
Foto: Printscreen Avaz.ba

tuga

SMRT ZBRISALA ČITAVU PORODICU ZA GODINU DANA: Mahir se ubio zbog jezivog vršnjačkog nasilja, a od tuge i jada za njim umiru očuh, pa majka, a evo kome je u amanet ostavila sećanje na sina!

Bosna i Hercegovina
23:21h

Draganu Janković iz Niša tragična smrt sina Alekse vezala je za porodicu Mahira Rakovca, dečaka koji je pre tri godine, 14. decembra, počinio samoubistvo posle jezivog vršnjačkog nasilja koje je doživeo.

Mahir je skočio kroz prozor sa osmog sprata zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja. Aleksa Janković iz Niša ubio se 2011. u 14. godini zbog vršnjačkog nasilja u školi.

I danas se Dragani Janković slama srce kada priča o Mahirovoj porodici, koja je nestala za godinu dana. U razgovoru za „Avaz“ prisetila se ne samo tragičnog dana u kojem se Mahir ubio nego i smrti njegove majke Alise Mahmutović i očuha Dubravka Lovrenovića, za koje kaže da su bili veliki intelektualci, dragulji BiH.

"Sećam se dana kada je Mahir stradao. Sećam se zbog tragedije cele porodice, koja nije uspela da se izbori za pravdu, da krivci za Mahirovu smrt budu kažnjeni. To je nedovršen proces, a odlaskom Alise i Dubravka sve se zatvorilo. Mahir je izgubio život, roditelji su se razboleli od bola i tuge, a nikad nismo dobili epilog ovog slučaja", kaže Jankovićeva.

foto: Privatna Arhiva

Dodaje da joj je Alisa u amanet ostavila sećanje na Mahira i da je zavet koji joj je dala veže čitav život da se seća ovog dečaka, koji se ubio, kao i njen sin, u 14. godini zbog vršnjačkog nasilja.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...