ĐUKANOVIĆ: Opozicija želi da destabilizuje Crnu Goru
Foto: Dado Đilas

Oglasio se

ĐUKANOVIĆ: Opozicija želi da destabilizuje Crnu Goru

Crna Gora -
Komentarišući postupak policije koja je suzavac u jednom trenutku bacila i na novinare, crnogorski premijer je naglasio da je policija pribegla najblažoj upotrebi sile

PODGORICA - Premijer Crne Gore Milo Đukanović, ocenio je da sinoćnji neredi u Podgorici predstavljaju pokušaj pokušaj destabilizacije zemlje, koja očekuje članstvo u NATO-u.

Đukanović je izjavio da su za sinoćnji haos na protestima odgovorni organizatori skupa, dodajući da će odgovornost određivati nadležni državni organi.

"Ja nipošto ne bih hteo da prejudiciram ono što će biti rezultat njihovog uvida u materijal koji će nadležni državni organi ponuditi. U jednom trenutku, kao što ste mogli da vidite, sinoć je to preraslo u otvoreno, brutalno nasilje, u pokušaj zauzimanja državnih institucija, dakle u pokušaj definitivno nasilnog rušenja vlasti zbog promene kursa državne politike i onda je, naravno, moralo doći do odgovora policije, koji je po mom sudu bio u skladu s ustavom i zakonom i policijskim ovlašćenjima predviđenim za postupanje u takvim situacijama", rekao je Đukanović.

On je kazao da je reč o pokušaju ugrožavanja ustavnog poretka Crne Gore, s jasnom ambicijom da dođe do nasilne smene vlasti i do revizije strateškog pravca državne politike Crne Gore.

Komentarišući postupak policije koja je suzavac u jednom trenutku bacila i na novinare, Đukanović je naglasio da je policija pribegla najblažoj upotrebi sile, odnosno hemijskih sredstava, samo da bi raščistila situaciju ispred napadnutog parlamenta.

"Nažalost, kada se to upotrebi, ne pogađa selektivno samo one koji su agresivni, nego pogađa sve koji su tu i meni je žao da se to dogodilo", poručio je Đukanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja