BORIS RAONIČ: Crnogorska policija brutalno tukla ljude koji nisu pružali otpor
Foto: Vijesti Savo Prelevic

Nakon protesta

BORIS RAONIČ: Crnogorska policija brutalno tukla ljude koji nisu pružali otpor

Crna Gora -
Predsednik Građanske alijanse Boris Raonić poručio je da bi zbog ovakvog postupanja policije trebalo pokrenuti neku vrstu odgovornosti prema onima koji su rukovodili akcijom

PODGORICA - Predsednik Građanske alijanse Boris Raonić izjavio je večeras da je tokom sinoćnjih protesta u Podgorici na više lokacija došlo do brutalne policijske torture, prvenstveno od strane pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Boris Raonić, Foto: Printscreen/YouTube
Boris Raonić, Foto: Printscreen/YouTube

"To su slučajevi brutalnog prebijanja lica koja ne pružaju otpor i što je još gore lica bivaju prebijena, a ne i privedena. Koji je onda osnov za postupanje službenih lica prema njima, ako nisu počinila nikakva krivična dela? Imamo fotografije i snimke snimatelja kojima dolazi policajac, prebija ih i posle toga odlazi. Brutalne scene su viđene i mene brine što od samog rukovodstva Uprave policije ne postoji ni naznaka da su pozvali ijednog građanina da im se obrati sa takvim primerima, niti su rekli da će svi oni koji su napadali građane biti procesuirani", rekao je Raonić.

On je dodao da bi zbog toga u demokratskom društvu već sad bio trenutak da se pokrene neka vrsta odgovornosti prema onima koji su rukovodili policijskom akcijom.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track