MILO ĐUKANOVIĆ: U odličnim sam odnosima sa Marovićem, uskoro biramo njegovog naslednika!
Foto: Dado Đilas

Predsednik Vlade CG

MILO ĐUKANOVIĆ: U odličnim sam odnosima sa Marovićem, uskoro biramo njegovog naslednika!

Crna Gora -
Boraveći u radnoj poseti Nikšiću predsednik vlade Milo Đukanović je kazao da sve strukture Demokratske partije socijalista rade nesmetano, bez obzira na nedavno hapšenje Svetozara Marovića.

Što se tiče Političkog saveta Đukanović je rekao da je to novo telo koje treba da da „finu glazuru“ politici DPS-a u narednom periodu. Pošto je Marović kao predsednik tog Saveta trebalo da predloži članove Đukanović je kazao da će videti šta će u narednom periodu preduzeti vezano za koncipiranje sastava.

Na prvoj sednici Glavnog odbora DPS-a biće razmatrano pitanje vezano za politički savet i ko će u narednom periodu biti na njegovom čelu. Na pitanje novinara u kakvim je odnosima bio sa Marovićem u poslednje vreme Đukanović je kazao u odličnim, kao i sve ovo vreme.

Iako se istog dana, kada je Marović uhapšen, čuo telefonom sa potpredsednikm SAD Džozefom Bajdenom Đukanović je kazao da nije bilo razgovora o hapšenju predsednika Političkog saveta DPS.

"Razgovarao sam pre svega o pozivu Crne Gore za članstvo u NATO, odgovornostima koje Crna Gora na taj način preuzima za dalje učvršćivanje stabilnosti regiona i za ono što ćemo uskoro kao punopravna članica trebati da preuzmemo na planu globalne stabilnosti“, kazao je predsjednik Vlade.

Što se tiče novih protesta Demokratskog fronta i njihove najave da će ponovo razapeti šator Đukanović je kazao da se DF opredelio za destrukciju ne samo prema Vladi, već i prema državi i demokratskim institucijama.

"To nije novo opredeljenje i to je nešto što traje u kontinuitetu. Pogledajte slike iz '98.godine, pa slike uoči 2006, pa danas, videćete da su u pitanju ista lica, iste parole i politika. Sve ovo zajedno pokušava da vrti točak istorije unatrag a to je nemoguće“, poručio je Đukanović.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track