ZBOG DOSADE OSTAO BEZ PRSTA: Petarda mu raznela šaku!
Foto: Marina Lopičić

Opasna igra pirotehnikom

ZBOG DOSADE OSTAO BEZ PRSTA: Petarda mu raznela šaku!

Hrvatska -
SPLIT - Toni Vukman (32) iz Seget Vranjica koji živi u Pragu s devojkom, a gde su petarde inače zabranjene, hteo je po povratku u domovinu da se malo zabavi

Toni je kako kaže otišao u prodavnicu pirotehničkih sredstva iz čiste dosade, a sve se završilo teškim povredama šake i amputacijom dela srednjeg prsta.

- Uzeo sam nekoliko petardi koje zovu ‘grom’ i otišao do mora da ih bacam. Jednu sam bacio, a druga mi je bila u ruci. Čekao sam da ova bačena pukne, a vrući upaljač stavio u šaku s drugom petardom. Ta toplota je najverovatnijne bila dovoljna da je zapali. Petrada mi je eksplodirala u stisnutoj šaci. O bolovima neću ni da govorim, katastrofa - kaže Toni, kom se dlan bukvalno "rscvetao".

U bolnici je proveo četiri dana. Svakodnevno su mu čistili otvorenu ranu i tek u ponedjeljak ga pustili na kućno lečenje. Pošto sam tek ručao, zbog pune anestezije morao sam da čekam šest sati na operaciju koja je trajala sat vremena. Rana je dugačka desetak santimetara, a duboka gotovo do kosti. Šaka mi je bila zgrčena, bio sam u potpunom šoku. Takav bol nikad nisam doživeo – kaže Toni i upozorava sve roditelje da paze šta kupuju deci od pirotehnike.

- Ne smem ni da zamislim šta bi bilo d aje to bila dečija šaka, ne znam šta bi od nje uopšte ostalo – kaže Toni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track