BRITANSKI MEDIJI OBJAVILI TAJNE FOTOGRAFIJE: Ruski agenti na Kalemegdanu pravili plan za državni udar u Crnoj Gori?
Foto: Telegraf.co.uk

BRITANSKI MEDIJI OBJAVILI TAJNE FOTOGRAFIJE: Ruski agenti na Kalemegdanu pravili plan za državni udar u Crnoj Gori?

Crna Gora -

Londonski Telegraf objavio je tajno snimljene fotografije Eduarda Šišmakova, Vladimira Popova i Aleksandra Sinđelića, za koje se smatra da pružaju ključne dokaze da su ruski obaveštajci imali plan za nasilan državni udar koji bi se završio atentatom jednog evropskog lidera.

Slike evropskih obaveštajnih službi navodno pokazuju dva oficira ruske vojne špijunske službe GRU u poseti Balkanu i nadgledanju čoveka kojeg su angažovali da organizuje krvavo rušenje crnogorske vlade, prenosi portal Analitika.

Veruje se da su fotografije snimljene u beogradskom parku neposredno pre sprečenog udara i predstavljaju ključni deo dokaza koji, tužioci kažu, povezuje zaveru sa ruskim "državnim organima".

Kremlj je snažno demantovao bilo kakvo učešće, a dva proruska lidera opozicije među optuženima, tvrde da je zavera lažna i smišljena da ih diskredituje.

Međutim, britanski i američki zvaničnici smatraju da je zavera imala podršku iz Rusije na visokom nivou i bila jedan od istaknutih primera pokušaja Kremlja da podrivaju evropske demokratije.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 5.epizoda SPECNAZ : Ovo su najelitnije ruske specijalne jedinice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track