BORAČKA ORGANIZACIJA TREBINJE: Neće biti nikakvog izvinjenja Dubrovniku
Foto: Profimedia

NEPRIHVATLJIVO

BORAČKA ORGANIZACIJA TREBINJE: Neće biti nikakvog izvinjenja Dubrovniku

Bosna i Hercegovina -

"Insistiranje vlasti u Dubrovniku na nekom izvinjenju Trebinja za ratne grehe za nas je neprihvatljivo", rekao je Pero Mišeljić, predsednik Boračke organizacije Grada Trebinja, povodom izjave gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića da Trebinje treba da se izvini Dubrovniku za događanja u minulom ratu i da to Dubrovnik nikada neće uraditi jer je hrvatska vojska, kako tvrdi, samo branila svoje domove.

"Veliki broj hrvatskih vojnika stradao je prilikom napada na opštinu Trebinje. Postavlja se pitanje ko je onda tu koga napao? Nijedan pripadnik Trebinjske brigade VRS nije poginuo na teritoriji Dubrovnika. Ako je toliko hrvatskih bojovnika poginulo na našoj teritoriji, onda je jasno ko je koga napao. Šta su oni ovdje tražili?", zapitao je Mišeljić.

Mišeljić je podsetio da je Trebinje napadalo preko deset brigada regularne vojske Hrvatske i da je Trebinje prvi put napadnuto krajem maja 1992. godine.

"Najžalosnije je to, što su granate ispaljene sa njihove strane pogađale bolnicu i dečije vrtiće“, rekao je predsednik Boračke organizacije Grada Trebinja.

"U hercegovačkom kršu podignut je veliki broj spomenika poginulim hrvatskim vojnicima. Po natpisima na njima jasno je da je reč o pripadnicima regularnih vojnih snaga. Prva , druga i četvrta gardijska brigada HV, brigade iz Zadra, Šibenika, Splita, Dubrovnika, Zagreba, Imotskog kontinuirano su napadale na teritoriju opštine Trebinje. Kasnije je veliki deo tih spomenika uklonjen, verovatno jer je neko shvatio da je to nepoželjan dokaz hrvtaskog vojnog prisustva na teritoriji druge države“, istakao je Mišeljić.

Kurir.rs/Radio Trebinje Foto: Radio Trebinje

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko je naručio likvidaciju vođe rakovičkog klana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track