MILOVA SAVETNICA VRAĆENA U CRNU GORU: Mirna Nikčević posle skandaloznih objava da želi da spali Srbe dobila kartu u jednom pravcu
Foto: Printscreen Facebook

najurili je sa posla

MILOVA SAVETNICA VRAĆENA U CRNU GORU: Mirna Nikčević posle skandaloznih objava da želi da spali Srbe dobila kartu u jednom pravcu

Crna Gora -

Mirna Nikčević, doskorašnja prva savetnica ambasadora Crne Gore u Ankari, povučena je sa te funkcije i vraćena u zemlju, posle skandaloznih poruka kojima se na Fejsbuku na najpogrdniji način obraćala srpskom narodu u Crnoj Gori i SPC.

Budimir Aleksić, poslanik DF, postavio je u Skupštini Crne Gore pitanje Ministarstvu spoljnih poslova da li zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima CG pohađaju kurseve i seminare na kojima su predavači i pripadnici nekih hrvatskih desničarskih organizacija?

"Zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima mogu prisustvovati skupu na kojem govore i predstavnici desničarskih organizacija, ukoliko se oceni da je to potrebno", kazao je Zoran Janković, iz resornog ministarstva.

Usledila je reakcija Aleksića, koji je izjavio da su hrvatski desničari "regrutovali" Mirnu da poželi da primeni isti recept koji su sprovele ustaše u NDH, konkretno u crkvi u Glini avgusta 1941. kada su spalili 1.400 Srba, porušili hram na čijim temeljima je nakon zločinačke "Oluje" podignut Hrvatski dom kulture.

"Stav Mirne Nikčević da srpske crkve i u njima Srbe treba spaljivati prepisani je program iz NDH. Ona se nije odrekla ovakve izjave. Jeste usledila osuda MVP, ali ona i dalje stoji tvrdo na tom stanovištu i glasno poručuje: "Ja imam Milovu podršku. Samo nek nam je on živ i zdrav", poručio je.

Kurir.rs/Novosti.rs (V.K) Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja