ZLATNI DEČKO (91) YU TELEVIZIJE U KOMI POSLE ŠLOGA: Žene su ga zaljubljeno gledale svake nedelje popodne, a sad se bori za život
Foto: Youtube/HRT printscreen

ima 91 godinu

ZLATNI DEČKO (91) YU TELEVIZIJE U KOMI POSLE ŠLOGA: Žene su ga zaljubljeno gledale svake nedelje popodne, a sad se bori za život

Hrvatska -

On je smislio i vodio čuveno Nedeljno popodne koje je obožavala cela Jugoslavija

ZAGREB - Saša Zalepugin (91), slavni novinar i televizijski voditelj koji se proslavio kao kreator, urednik i voditelj kultne zabavne emisije Nedeljom popodne, doživeo je moždani udar.

Saša Zalepugin
foto: HRT Printscreen

Informaciju je potvrdila njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin s kojom je u braku 30 godina. Harapin Zalepugin je kazala da nije spremna da govori i da se trenutno samo moli da se Saša izvuče, a 24sata dodaje da se nalazi u indukovanoj komi na KBC Rebro u Zagrebu.

Sa suprugom Tihanom
Sa suprugom Tihanomfoto: HRT Printscreen

Aleksandar-Saša Zalepugin, novinar, urednik i voditelj, rođen je u Sarajevu 1931. godine. Završio je gimnaziju u Pazinu 1950, a zatim je upisao slavistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Bio je glumac amater i predsednik Studentskog kazališta tada popularnog “SEK-a”. Nakon odsluženja vojnog roka 1958. postao je prvi čovek Centra za kulturu Radničkog sveučilišta u Zagrebu, a 1962. preuzeo je funkciju direktora ansambla hrvatskih narodnih plesova i pesama “Lado” u Zagrebu.

Karijeru na RTV Zagreb započeo je u 1966. godine. Najpre kao urednik emisije¨Kulturna panorama¨, a zatim 1968. kao urednik Kulturnog programa TV Zagreb.

Bio je urednik i Zabavnog programa TV Zagreb od 1971 do 1973, kada je počeo da uređuje uređuje i vodi seriju mozaičnih emisija pod nazivom “Nedeljom popodne (sport, moda, film, glazba, kazalište, kulturna baština, zanimljivosti iz Hrvatske i inozemstva), u trajanju od četiri sata.

Ova emisija 1983. godine dobila je naziv “Sastanak bez dnevnog reda”. Označila je prodor modernog evropskog novinarstva na zagrebački kanal bivše JRT (Jugoslavenska radio televizije), a povremeno je dosezala i do 70 odsto gledanosti, prenosi 24sata.

Predstavljala je pravu revoluciju u zabavnim programima u celoj Jugoslaviji sredinom sedamdesetih i početkom osamdesetih godina.

Kurir.rs/24 sata/Hayat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track