OVO MORA DA JE JE**NA ŠALA! Selektor Litvanije besneo na FIBA i sudije posle eliminacije sa Mundobasketa: Arbitri su nam odlučili i drugi meč na SP! (VIDEO)
Foto: Printscreen

HIT KONFERENCIJA

OVO MORA DA JE JE**NA ŠALA! Selektor Litvanije besneo na FIBA i sudije posle eliminacije sa Mundobasketa: Arbitri su nam odlučili i drugi meč na SP! (VIDEO)

SP KINA -

Dainius Adomaitis, selektor košarkaške reprezentacije Litvanije, bio je veoma ljut na FIBA i sudije posle eliminacije njegove selekcije sa Mundobasketa.

Košarkaška reprezentacije Francuske plasirala se danas u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kini, pošto je u Nankingu pobedila Litvaniju sa 78:75 (26:14, 24:26, 15:14, 13:21), u utakmici Grupe L.

Francusku su predvodili Evan Furnije sa 24 poena, Nando De Kolo sa 21 i Nikolas Batum sa 12 poena. Francuska je bila u prednosti u većem delu utakmice, a do prvog vodjstva Litvanija je došla "trojkom" Lukasa Lekavičiusa za 69:68, tri minuta pre kraja. Francuzi su zatim predvodjeni De Kolom vratili prednost, a Jonas Mačiulis je u poslednjim trenucima promašio "trojku" za produžetak. U litvanskom timu najefikasniji je bio Jonas Valančiunas sa 18 poena i osam skokova, Mantas Kalnietis postigao je 12, a Lekavičius i Marijus Grigonis po 10 poena.

Na konferenciji za medije posle meča selektor Adomaitis bio je vidno besan i razočaran zbog odluke sudija u odlučujućem trenutku meča.

"Da, ovo je pitanje za FIBA. Pitajte njih. Zašto mene pitate za suđenje? Ovo je druga utakmica zaredom da nam se ovo dešava, prvo smo protiv Australije igrali ragbi meč, a u drugom nam nisu dozvolili kontakt. To je je**na šala! Ovo nije košarka, zbog čega imaju ovaj VAR sistem? Ne morate da budete pametni, samo vam je potrebna iskrenost", rekao je Adomaitis i nastavio:

"Zaustavite igru i pogledate šta se desilo. Ovi momci su proveli celo leto naporno radeći na igri, dva meseca bez porodica, a bez ijednog evra. Njima veliko poštovanje, ali neko ne ceni ovu igru. Ovo je je**na šala".

Litvanija je uložila žalbu FIBA, međutim teško da će od toga nešto biti. Njima sada sledi borba za plasman od 9. do 16. mesta.

Iz Grupe L osim Francuske, u četvrtfinale se plasirala i Australija, koja takodje ima četiri pobede.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track