SKARIOLO HVALIO BOGDANOVIĆA I SRBIJU: Moram da iskažem divljenje i poštovanje! Igrali smo vrhunsku odbranu!
Foto: Dado Đilas

Selektor Španije posle pobede

SKARIOLO HVALIO BOGDANOVIĆA I SRBIJU: Moram da iskažem divljenje i poštovanje! Igrali smo vrhunsku odbranu!

SP KINA -

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo rekao je da je u današnjoj pobedi nad Srbijom ključna bila odbrana, a posebne reči hvale imao je za Bogdana Bogdanovića.

"Čestitam mojim igračima na izuzetnom trudu, koncentraciji koju su uložili u sprovedjenju našeg plana igre. Istovremeno, moram da iskažem divljenje i poštovanje prema Srbiji. Oni su odličan tim, dobro vođen tim. I moram da kažem - Bogdan Bogdanović je neverovatan. Ovaj momak je imao 75 odsto - 78 odsto za dva, 40 za tri poena, 100 sa slobodnih bacanja, 10 skokova, šest asistencija. On je neverovatan igrač", rekao je Skariolo posle utakmice.

Košarkaši Španije pobedili su Srbiju sa 81:69 i tako osvojili prvo mesto u Grupi J.

Skariolo je naveo da je njegova ekipa izdražala u momentima kada se Srbija vraćala u meč.

"A, morali su da se vrate jer su dobri. Generalno, mislim da je ovo bila dobra utakmica. Oni su postizali do sada više od 100 poena, a mi smo zadržali ispod 70. Dakle, ako želimo da se takmičimo sa sjajnim timovima moramo da igramo ne dobru, već odličnu odbranu. Ovako treba da nastavimo. U jednoj utakmici imate šanse protiv bilo kog tima, ali samo ako igrate vrhunsku odbranu", istakao je selektor Španije.

Španija će u četvrtfinalu Svetskog prvenstva igrati protiv Poljske, a Srbija protiv Argentine.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track