Najnovije vesti

SVAKI NJEGOV KOŠ PROTIV ARGENTINE VREDI 10 PUTA VIŠE! Srpski muzičar najbolje opisao herojsku odluku Vasilija Micića da ostane uz ekipu posle smrti majke (FOTO)
Foto: Dado Đilas

PODRŠKA

SVAKI NJEGOV KOŠ PROTIV ARGENTINE VREDI 10 PUTA VIŠE! Srpski muzičar najbolje opisao herojsku odluku Vasilija Micića da ostane uz ekipu posle smrti majke (FOTO)

SP KINA

Srpski muzičar Nikola Demonja dirnut porodičnom tragedijom srpskog košarkaša Vasilija Micića oglasio se na društvenim mrežama i podelio svoju priču. 

Demonja je na društvenim mrežama opisao kroz šta je i sam prolazio u sličnoj situaciji i koliko je Miciću bilo teško, ali i očigledno - jedino moguće, da donese odluku da zaigra za Srbiju i pored velikog gubitka.

"Teška je tema, ali i teške teme su nekad nažalost aktuelne, pa ću da si dozvolim par reči na temu teške situacije u kojoj se nalazi veliki Vasa Micić. Prošle godine, jednog četvrtka, koji je godinama za nas dan kada se snima Ivanova emisija, moja mama je imala jeziv moždani udar", započeo je Demonja priču.

"Možda sam već neku reč o tome i napisao, ako jesam izvinjavam se zbog ponavljanja. Elem, probudio me onaj poziv kog se svi mi koji imamo roditelje u poznim godinama plašimo. Tata bukvalno nije mogao da poveže dve rečenice. Iz sna u totalnu paniku, u roku od par sekundi.

Sledeća scena je ulazim u Urgentni centar, tražim sobu 13. Soba za reanimaciju. Nebitno kako znam da je to ta soba. Raspao bih se bukvalno od muke i straha, ali nije trenutak za to.

Dan je prošao kako je proći morao, došlo je veče, trebalo je da idem na snimanje Ivanove emisije. Ivan mi je naravno rekao da ne moram da dođem, ali moja odluka je bila da dođem, i da bukvalno nema šanse da ne dođem.

Zašto? Zato što mi je mama uvek govorila dve stvari - šta god da se desi, ti radi svoj posao! Čuvaj svoju decu, i radi svoj posao. Znao sam šta bi mi rekla da je mogla. Ne bi mi dozvolila da propuštam to zbog čega sam se godinama odricao i radio da bih do toga došao.

vasilije sa mamom vasilom
vasilije sa mamom vasilomfoto: Pritnscreen/Instagram

Takođe koliko su se moji roditelji, ljudi visoke škole i naravno skromnih primanja, odricali u životu da bih ja završio školu u inostranstvu, da bih imao instrumente, da bih postao muzičar kakav jesam. Ne mogu to ni da opišem.

Bilo mi je baš teško dok smo svirali špicu jer sam se pitao da li je ovo prva koju ona neće čuti. Suze su mi u jednom trenutku niz lice ulazile u usta i ometale me u sviranju. Ali sam odsvirao. Izdržao. Jer znam da bi se ona ljutila da nisam.

Moja mama, kao i svaka fenomenalna mama na ovoj planeti, želi da čuvam svoju decu, i da radim svoj posao. Bez obzira na sve.

nikola demonja sa suprugom anom
nikola demonja sa suprugom anomfoto: Dragana Udovičić

Koliko god velikom Vasi Miciću bilo teško, a ne mogu ni da zamislim kako mu je, verujem da se vodi sličnim razmišljanjem, verujem da bi njegova mama želela da on radi svoj posao, da bude najbolji, da sa svojom ekipom nastavi pohod ka istoriji.

Moja mama se, hvala Bogu i svim svetima, izvukla i pored najcrnjih prognoza. I dan danas se dopisujemo porukama kad god negde putujem, šaljem joj slike njenih pilića svakodnevno. Mi smo imali mnogo sreće.

Micići nažalost nisu. Ali njegova mama je sigurno najponosnija na svog sina, i svaki njegov koš od sutra vredi 'puta 10'. Hvala ti veliki čoveče što pokazuješ i nama odraslima, i deci Srbije i celog sveta kako se veliki postaje. Vasa Micić!", zaključio je Nikola Demonja.

kurir.rs / kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja