MILUTINOVIĆ: FK Kabel ponosno predstavlja Novi Sad, želimo u Superligu!
Foto: Profimedia

MILUTINOVIĆ: FK Kabel ponosno predstavlja Novi Sad, želimo u Superligu!

Sport -

U prvoj ligi Srbije preostalo je da se odrade još četiri kola, a za sada za dva mesta, ukoliko ne bude proširenja konkuriše čak šest ekipa. Ambicije da stigne do elite i istorijskog uspeha ima FK Kabel iz Novog Sada, što je u razgovoru za HotSport potvrdio direktor Slobodan Milutinović.

– Odlukom nadležnih organa FS Srbije da se prvenstvo završi odigravanjem četiri preostala kola bez plej-ofa, fudbalski klub Kabel vidi kao svoju šansu i najavljuje napad na Superligu Srbije – ističe Milutinović.

Pred klubom je neizvesna trka.

– Smatramo da grad kao što je Novi Sad zaslužuje da ima tri ekipe u elitnom rangu i dokle god postoji šansa da se na terenu izborimo za naš cilj, mi ćemo se hrabro i pošteno boriti.

Korak napred bio bi istorijski uspeh kluba.

– Kabel je godinama unazad u usponu, beleži dobre rezultate, vredne pažnje i u svakom rangu u kojem je nastupao ponosno je predstavljao svoj grad. Veliku pomoć i podršku imamo od grada i gradonačelnika Miloša Vučevića, koji je u više navrata javno pohvalio naše uspehe, a od poslednjeg prijema u Gradskoj kući, rukovodstvo našeg kluba obećalo je prvom čoveku Novog Sada da ćemo naš grad ponosno predstavljati u Prvoj ligi Srbije i uvek ispred sebe postavljati najviše ciljeve.

Kabel je nedavno idejno rešenjeprojekata za izgradnju novog stadiona.

– Kada se za to stvore uslovi, ambicije su svakako da imamo svoj stadion, čije je idejno rešenje naišlo na oduševljenje u Novom Sadu i predstavljalo bi pravo osveženje za fudbalsku infrastrukturu za naselje Liman, koje zaslužuje jedan ovakav sportski objekat. Izgradnjom objekta sa manjim kapacitetom stvorili bi se uslovi za odigravanje mečeva elitnog ranga – poručio je na kraju razgovora za HotSport direktor Kabela Slobodan Milutinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track