FERARIJEV FINAC ZAPREPASTIO PLANETU: Vozio sam s rupom u plućima, doktori su mi na kraju odstranili uništeni deo!
Foto: Profimedia

MUČENJE

FERARIJEV FINAC ZAPREPASTIO PLANETU: Vozio sam s rupom u plućima, doktori su mi na kraju odstranili uništeni deo!

Sport -

Svima je jasno da voziti Formulu 1 nije nimalao laka i jednostavna stvar, te da vam je život na kocki kad god sednete u bolid.

Ovu tezu samo dodatno potvrđuje Mika Salo. Nekadašnji vozač F1, svojevremeno za volanom "ferarija" obelodanio je sa kakvim se mukama susretao tokom karijere i kako je zarad vožnje ostao bez dobrog dela pluća.

- Sve se desilo zaista davno. Slomio sam rebra u incdentu na trci Formule 3000 u Japanu. Mučilo me je to sve vreme, imao sam rupu u plućima, jednom godišnje bila je tu drenaža - počeo je Salo svoju neverovatnu priču, pa nastavio:

foto: Profimedia

- Celu karijeru u Formuli 1 sam imao problem jer nisam imao vremena da odem na operaciju. Čim sam prestao da se takmičim, otišao sam na operaciju i morali su da mi odstrane deo pluća koji je bio uništen. Doktor mi je rekao da su mi pluća kompletno crna, uradili su testove i ustanovili da se radi o karbonu.

Mika Salo se takmičio u Formuli 1 osam godina, učestvovao je na 111 trka za brojne timove među kojima su Ferari, Lotus i Zauber. Iako nikada nije trijumfovao, dva puta je završio na pobedničkom postolju, u oba slučaja kao deo Skuderija tima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track