Najnovije vesti

Ministar Udovičić na ETNOSPORT FORUMU u Istanbulu sa najvišim zvaničnicima Turske u oblasti sporta
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Ministar Udovičić na ETNOSPORT FORUMU u Istanbulu sa najvišim zvaničnicima Turske u oblasti sporta

Sport

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je na poziv Nedžmedina Bilala Erdogana, predsednika Svetske konfederacije tradicionalnih sportova i dr Mehmeta Muharema Kasapoglua, ministra omladine i sporta Republike Turske, uzeo učešće na Etnosport forumu u Istanbulu, koji je zvanično otvorio predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

U obraćanju ministar Udovičić je istakao značaj očuvanja tradicionalnih sportova čijom se popularizacijom i masovnošću stvara ne samo sportska vrednost, već i spona između mladih i tradicionalnih vrednosti.

Na taj način, kroz negovanje veština i pokreta, prenosi se generacijsko nasleđe, što direktno utiče i na fizičko i mentalno zdravlje.

Ministar Udovičić je naglasio značaj ove dodatne vrednosti posebno u vremenima izazova koji su na globalnom nivou u svim sferama društva i delovanja.

Takođe, vrhunski sport je medijski dominatan, ali jednako važno je bavljanje sportom u svim njegovim oblicima u celoj populaciji jer to zapravo jeste preduslov zdravlja, a tradicionalni sportovi su upravo jedan od najvrednijih mehanizama za obezbeđenje ovog cilja, zaključio je ministar Udovičić.

Na marginama foruma ministar Udovičić sastao se i bilateralno sa svojim kolegom dr Mehmetom Muharemom Kasapogluom i tom prilikom razgovara o uticaju pandemije na sport i mlade i intenziviranju bilateralne saradnje u oblastima omladine i sporta dve države.

Ministri su konkretizovali projekte koje će ubuduće realizovati kroz potvrđeno dobro saradnju i iskustva sportista i trenera dve zemlje.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...