EVROPSKE DESTINACIJE KOJE MORATE POSETITI: Idealan izbor tokom cele godine

EVROPSKE DESTINACIJE KOJE MORATE POSETITI: Idealan izbor tokom cele godine

Sport -

Zahvaljujući izvanrednim prirodnim odlikama i unikatnim atrakcijama i destinacijama koje poseduje, Evropsko tlo pogodno je za putovanja u toku cele godine. Bilo da ste zainteresovani za letnji provod i uživanje u morskom ambijentu, planirate skijanje i sankanje tokom zimskog perioda ili ste ipak ljubitelj dugih jesenjih šetnji po gradovima, Evropa može sve to da vam pruži. Raskošni gradovi i nadaleko popularne destinacije apsolutno su svima na raspolaganju, te je zbog toga Evropa jedno od najposećenijih područja.

Ipak, mnoge evropske države mogu da se pohvale činjenicom da su njihove destinacije posećene tokom cele godine. Mnoge od njih mogu da se pohvale savršenim pejzažima, različitim turističkim aktivnostima i brojnim manifestacijama koje čine to mesto posebnim. Zbog toga, nudimo vam nekoliko destinacija u kojima ćete uživati tokom cele godine.

Rim - Istorijsko jezgro Evrope

Ukoliko želite da provedete romantično i nezaboravno putovanje, onda je Rim pravi izbor za vas. Osim što je Rim izuzetno popularan kao ljubavno mesto, on posetiocima nudi veoma značajne istorijske i kulturne podatke koji se ogledaju u rimskim građevinama i arhitekturi. Iako se u Italiji nalazi pregršt gradova koje zaista vredi posetiti, Rim je definitivno nezaobilazna destinacija ukoliko se nađete u ovoj zemlji.

Rim je mesto koje obiluje veličanstvenim građevinama, koje datiraju još iz doba praistorije. Jedno od najpopularnijih mesta u Rimu jeste čuvena fontana Di Trevi, gde je najbolje da dođete rano ujutru zbog velikih gužvi. Po legendi, potrebno je zamisliti želju kod fontane i ubaciti dinarčić kako bi ona bila ispunjena. Pored ove lokacije, nezaobilazne destinacije u Rimu su i španske stepenice, čuveni Koloseum koji datira još iz prvog veka nove ere ali i brojni trgovi poput Piazza Navona, Campo de Fiori i mnogi drugi.

Zahvaljujući dobroj pristupačnosti cena i povoljnoj opciji kada su u pitanju prevozna sredstva do Rima, putovanje Rim zaista može biti sjajno iskustvo. Do Rima možete doći avionom, kolima i autobusom, a kvalitetne agencije pružiće vam i brojne popuste i pogodnosti.

Andaluzija - dobrodošli u srce Španije

Ukoliko želite da uživate svakodnevno u sunčanim danima i osetite tlo u kome su nastali korida i flamenko, onda je Andaluzija pravi izbor za vas. U bilo koje doba godine da posetite Andaluziju, ona će vam pružiti nezaboravne uspomene i navesti vas da je ponovo posetite. Zbog toga, putovanje u Andaluziju može biti jedno od najlepših u životu, a ukusi šerija i sangrije stalno će biti na vašim nepcima.

Andaluzija je druga po velićini španska pokrajina i nalazi se na jugu zemlje. Zbog svoje bogate istorije i kulture koja nikoga ne ostavlja bez daha, Andaluzija predstavlja svojevrsnu esenciju Španije, gde ćete uživati uz zvuke gitare, u savršenim pejzažima i šetnji kroz kaldrmisane ulice. U Andaluziji se možete posvetiti obilasku i panoramskom razgledanju Sevilje, Granade i Malage, čuvenih gradova Španije. Poseta Andaluziji moguća je u toku cele godine, budući da ona u bilo koje godišnje doba može da ponudi turistima različite aktivnosti i zanimljivosti.

Kolmar - Najpopularniji turistički grad u Alzasu

Kolmar je jedan od najpopularnijih turističkih gradova u čitavoj Francuskoj, a nalazi se u francuskoj regiji Alzas. Zbog interesantnih fontana i kanala nazivaju ga još i Malom Venecijom. Grad Kolmar pruža sve ono što turistima daje i čitava oblast Alzas, a to su uske kaldrmisane ulice, predivni krajolici, šarene kućice i balkoni prepuni cveća i ukrasa. Ovakav ambijent možete zateći u bilo koje doba godine, što ovaj kraj definitivno čini posebnim i unikatnim.

Sam centar grada Kolmara spada u zaštićeno područje, a o tome svedoči i činjenica da Kolmar ima izuzetno veliko kulturno i istorijsko nasleđe. Takođe, ovde se nalazi i jedna od najstarijih zgrada na svetu, čuvena zgrada Maison Adolph. Pored toga, u Kolmaru možete posetiti i Muzej igračaka, muzej Unterlinden, Gradsku skupštinu i mnoge druge znamenitosti. Najveći utisak definitivno će vam ostaviti lagana šetnja kroz savršeno ukrašen grad, uz zvuke tradicionalne muzike i prikladan ambijent. Ukoliko uz to probate autentičnu tradicionalnu hranu i uživate u čuvenim francuskim pićima, putovanje Kolmar ostaće vam u najlepšem sećanju.

Zahvaljujući velikom turističkom potencijalu koji razvija Evropa svakodnevno, mnoge njene destinacije mogu da prime turiste u bilo koje doba godine. Ta činjenica doprinela je velikom razvoju turizma i prilivu turista kako tokom letnjih i toplih perioda, tako i tokom zime. Navedene destinacije su samo neke od izuzetno posećenih destinacija, koje vrve od turista tokom cele godine. Zbog toga, na vama je samo da spakujete kofere i uputite se u istraživanje ovih lepota Evrope.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track