VELIKI JUBILEJ, VELIKO PRIZNANJE KSS-A: Fondaciji Mozzart nagrada za akciju „Sto terena za jednu igru“
Foto: Promo

VELIKI JUBILEJ, VELIKO PRIZNANJE KSS-A: Fondaciji Mozzart nagrada za akciju „Sto terena za jednu igru“

Sport -

Kića, Duda, Kari Pešić, Paspalj, Danilović, Sale Đorđević samo su neka od imena koja su dobila svoju plavu zvezdu

Iza nas je godina jubileja, godina u kojoj je obeležen vek kako košarkaška lopta tapka kroz Srbiju, ali i godina u kojoj je Mozzart stigao do obnove 100. terena u sklopu najveće akcije za razvoj košarke u Evropi. Priznanje za veliki doprinos srpskoj košarci i razvoju ove magične igre u našoj zemlji, povodom završetka akcije „Sto terena za jednu igru“, dodeljeno je Fondaciji Mozzart na godišnjoj svečanosti Košarkaškog saveza Srbije. Predsednik KSS-а Predrag Danilović uručio je specijalnu nagradu generalnom direktoru kompanije Mozzart Slobodanu Prodanoviću.

„Ovo je najveće priznanje koje smo do sada dobili. Hvala KSS-u što je prepoznao značaj naše akcije i pružao nam podršku svih ovih godina. Mozzart je veliki prijatelj srpskog sporta, a košarka zauzima posebno mesto u našim srcima“, naglasio je Prodanović.

MOzzart
foto: Promo

Tokom osam godina, sada već čuvene akcije „Sto terena za jednu igru“, utisnut je plavi znak na terenima od Apatina do Preševa, kroz 52 grada i mnogа manjа mesta, gde su obnovljеna košarkaška igrališta u čast velikana igre pod obručima. Kića, Duda, Kari Pešić, Paspalj, Danilović, Sale Đorđević samo su neka od imena koja su dobila svoju plavu zvezdu i ostavili je u amanet budućim generacijama.

Od manjih igrališta širom Srbije, do kultnog Želovog, Kališa ili Ranča, asovi srpske i jugoslovenske košarke presecali su vrpce i ostavljali motivacione poruke za neke nove klince koji će istoriju basketa na ovim prostorima tek ispisivati.

„Izuzetno mi je drago što je akcija Fondacije Mozzart obnove košarkaških terena uspela da se poklopi sa proslavom velikog jubileja. Ovo svakako neće biti kraj, očekujemo da će nastaviti da popularizuju košarku u našoj zemlji“, istakao je Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS-a.

U sklopu akcije obnovljeno je pet multifunkcionalnih terena – u Kruševcu, Banjaluci, Čačku i u Bileći, gde je priređen spektakularan doček odbojkašici Tijani Bošković. Otvoreni su tereni Marininim „kraljicama“, zlatnim momcima, kao i mnogim članovima srebrnih generacija...

Kompanija Mozzart, koja je društveno odgovorni rad nastavila kroz Fondaciju Mozzart, za osam godina kompletno je obnovila čak sto terena za najvoljeniju igru nacije. Sa sivog betona iza zgrade se stiže i do NBA, a ulični basket se danas igra na terenima koji su kroz akciju iz košarkaških udžbenika dobili novi, kraljevsko plavi sjaj. U čast srpske kraljice igara.

MOzzart
foto: Promo

BOGDANOVIĆ NAJBOLJI KOŠARKAŠ SRBIJE

Najbolji košarkaš u Srbiji za prethodnu 2023. godinu je Bogdan Bogdanović, objavio je KSS rezultate tradicionalne ankete u kojoj učestvuju redakcije i košarkaški novinari naše zemlje. Za najbolju srpsku košarkašicu u prethodnoj godini je izabrana Aleksandra Crvendakić. Dobitnici specijalne nagrade su 3x3 reprezentativci Srbije, pet puta zaredom prvaci Evrope i aktuelni svetski prvaci. Druga specijalna nagrada je pripala juniorima koji su osvojili evropsko zlato u Nišu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track