HRVATI TUGUJU ZA SRBINOM, A TAKO SU GA SE LAKO ODREKLI: Najbolji je strelac na Evropskom prvenstvu i ponosno peva "Bože pravde"
Foto: Starsport/Dušan Milenković

ozbiljan igrač

HRVATI TUGUJU ZA SRBINOM, A TAKO SU GA SE LAKO ODREKLI: Najbolji je strelac na Evropskom prvenstvu i ponosno peva "Bože pravde"

Ostali sportovi -

Marko Radulović, srpski vaterpolista, najbolji je strelac na Evropskom prvenstvu koje se ovih dana održava u Hrvatskoj.

Marko Radulović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Rođeni Riječanin Marko Radulović (23) uz Dušana Mandića i Nikolu Jakšića jedan je od najboljih vaterpolista u reprezentaciji Srbije. Igra fantastično na Evropskom prvenstvu i posle dva kola dao je osam golova, što ga je stavilo na prvo mesto liste strelaca. Srbija večeras igra protiv Malte, pa je izvesno da će Marko Radulović poboljšati svoj golgeterski učinak.

Mediji iz Hrvatske posvetili su veliku pažnju Marku Raduloviću i još jednom se zapitali kako su izgubili tako kvalitetnog vaterpolistu. Marko Radulović rođen je u srpskoj porodici u Rijeci, a od najmlađih kategorija u Primorju bio je selektiran i u reprezentaciji Hrvatske, jer je bio izrazito nadaren.

Marko Radulović
foto: Vaterpolo Savez Srbije

Kada je imao 17 godina Marko Radulović je došao u Srbiju i zaigrao za novosadsku Vojvodinu. Tu je počeo da se još bolje razvija, međutim izostali su pozivi iz Hrvatske. Kao da su ga zbog toga što je otišao da igra u Srbiju precrtali. Potom je otišao u Radnički iz Kragujevca gde je prosto eksplodirao, a danas je član kluba Novi Beograd, šampiona Srbije.

- Desila se nezainteresovanost od strane Vaterpolo saveza Hrvatske, nisam imao opciju da igram za reprezentaciju Hrvatske, nisu hteli da igram za njih, niti su me kontaktirali otkako sam otišao u Srbiju - naveo je Radulović pre nekoliko godina.

Očekivao je da će mu se neko iz Zagreba javiti.

- Pričekao sam godinu dana, čekao sam sve vreme da dobijem poziv, da ne napravim naglu odluku, ali me nisu kontaktirali. Posle nekoliko razgovora sa Urošem Stevanovićem, mojim sadašnjim trenerom u Radničkom, ponudio mi je da igram za Srbiju. I tada sam rekao da ću da sačekam, ali opet poziva nije bilo, tako da je usledila moja konačna odluka - istakao je Radulović.

Selektor mlade reprezentacije Hrvatske Joško Kreković, prema pisanju medija iz Hrvatske, najodgovorniji je za gubitak Marka Radulovića. Iz samo njemu znanih razloga prestao je da zove u reprezentaciju mladog Radulovića, pa je on prihvatio poziv Srbije čije boje brani već nekoliko godina.

Marko Radulović
foto: Foto: Slobodan Sandić / Vaterpolo savez Srbije

Pokušao je čak Marka da nažove i lažovom tvrdeći da ga je zvao i optužio njegovu majku da mu je rekla, da je Radulović izabrao da igra za Srbiju. Izgleda mu mediji iz Hrvatske nisu poverovali i danas se otvoreno pitaju zašto su izgubili tako kvalitetnog igrača.

Pre dve godine Marko Radulović bio je najbolji igrač Svetskog prvenstva za vaterpoliste do 20 godine, na kojem je Srbiju odveo do zlatne medalje. Pred početak EP, pred Božićne praznike Marko Radulović je sa ostalim članovima vaterpolo reprezentacije Srbije bio gost u Sabornog hrama Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu kod administratora Eparhije Zagrebačko-Ljubljanske i episkopa buenosajreskog i južno-centralno američkog Kirila.

Kurir sport

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track