POGLEDAJTE SPEKTAKULARNI GOL NjEGOŠA PETROVIĆA U 95. MINUTU Vojvodina odnela pobedu nad TSC-om (VIDEO)
Foto: Printscreen/Dnevnik

POGLEDAJTE SPEKTAKULARNI GOL NjEGOŠA PETROVIĆA U 95. MINUTU Vojvodina odnela pobedu nad TSC-om (VIDEO)

Sport -

Pobedom u intervalu nadoknade vremena Vojvodina je srušila tradiciju TSC-ove nepobedivosti na Karađorđu, ali što je još važnije i vrednije za tim u pola belom, pola u crvenom, učvrstila je četvrtu poziciju na superligaškoj tabeli uoči razigravanja za konačan redosled u vrhu tabele i evropski smer.

Eksploziju raspoloženja na tribinama izazvao je Njegoš Petrović, posle rezultatske klackalice i dijametralne slike na terenu drugog u odnosu na prvo poluvreme.

Otvoreno i na pobedu, opredelenje je bilo obeju ekipa od početka, o čemu svedoče dve prilike u prvih pet minuta utakimice, koje nije bilo lako promašiti. Najpre se Ivanović uhvatio za glavu, posle promašaja iz neposredne blizine u finišu akcije koju je započeo neumorni Zadi Seri, ubedljivo najkvalitetnije Vošino pojačanje minulih godina. Već u sledećem napadu gostiju Ćirković je milimetarskom preciznošću uposlio Đakovca, koji je izbegao ofsajd zamku, ali je u situaciji jedan na jedan golman Carević pravovremenom intervencijom, padom u noge suparniku, sačuvao mrežu.

fudbal
foto: Printscreen/Dnevnik

Vojvodina je povela u devetom minutu, na vreme, kako to fudbalski akteri zaključuju. Strelac je iz slobodnog udarca bio kapiten Zukić. Šutirao je u pokraj živog zida, u donji levi ugao, sa oko 20 metara udaljenosti. Do drugog gola u finišu prvog poluvremena, TSC je imao posed, iz koga su proizašle dve pristojne šanse za izjednačenje. U 27. minutu Pantović je slabo zahvatio loptu glavom posle centašuta s leva, a u 41. minutu i stativa je bila Carevićev saveznik. U skladu sa nepisanim fudbalskim pravilom, posle neiskorištenih prilika sledi kazna. U derbiju je stigla u obliku solo akcije Zadija Serija po levoj strani, usledila je asistencija na suprotnu stranu gde je iz pozadine stizao Kembel, dovoljno brzo, staloženo i precizno za drugi gol i dupliranu Vošinu prednost. Ovacije Vošinim košarkašima

Pre početka derbija, navijači na tribinama „Karađorđa“ dugotrajnim aplauzom pozdravili su košarkaše Vojvodine, koji su atletskom stazom obišli oko terena stadiona. Povod dobrodošlici košarkaškom članu porodice u pola belom, pola u crvenom, jeste titula prvaka u Košarkaškoj ligi Srbije, koju su Novosađani osvojili, sa 26 pobeda u 30 prvenstvenih utakmica.

U prvih 15-ak minuta nastavka domaći tim je uspostavio ravnotežu što se poseda tiče, ali su im gosti prepolovili prednost zahvaljujući odličnoj saradnji asistenta Ćirkovića i strelca Đakovca koji se ubacio u prazan prostor u odsutnom trenutku na poziciju odakle je lako savladao Carevića. Sličan rasplet golman Vojvodine sprečio je u 65. minutu pravovremenim istrčavanjem sa gol linije i smelom paradom u gužvi igrača uhvatio loptu.

fudbal
foto: Printscreen/Dnevnik

Nedugo potom sudijin video asistent izazvao je orkestrirano negodovanje sa tribina. Velemajstorki je Zadi Seri slalomom prošao kroz odbranu TSC-a, lobovao golmana Ilića i izazvao ovacije na tribinama, kada je lopta odsela u mreži. Na poziv video asistenta sudija Stefanović je poništio gol, a nesuđenom strelcu pokazao žuti karton zbog prekršaja koji je golu prethodio. Desetak minuta kasnije Jovanović, koji je u igri nasledio Milosavljevića po drugi put je savladao Carevića, posle dodavanja Bencea, za izjednačenje, ali ne i za konačan rezultat derbija. Čast da zatvori lepu fudbalsku priču, iznad superligaškog proseka, pripala je Njegošu Petroviću za pobedu i za utisak o Vošinoj spremnosti, evropskih kvalifikacija vrednoj.

L. Bakmaz

Vojvodina – TSC 3:2 (2:0)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca 6.000, sudija Milan Stefanović (Beograd), strelci: Zukić u 9. i Kembel u 42. i Petrović u 90+ minutu za Vojvodinu, a Đakovac u 49. i Jovanović u 79. minutu za TSC, žuti kartoni: Petrović, Korać, Jeličić. Zadi Seri (Vojvodina), Petrović, Ilić, Bence (TSC).

VOJVODINA: Carević 6, Lazarević 6, Korać 6,5, Petrović 7, Jeličić 6,5, Zukić 7 (Radulović 6), Mateus 6, Kembel 7 (Đorđević 6,5), Savićević 6 (Vukanović 6), Zadi Seri 7,5, Ivanović 6.

TSC: Ilić 6, Cvetković 6, Antonić 6,5, Stojić 6,5, Petrović 6 (Krstić 6), Vulić 6 (Milovanović 6), Đakovac 7, Milosavljević 6,5 (Jovanović 7), Pantović 6,5 (Bence 6), Ćirković 6,5, Stanić 6 (Radin 6).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track