AMAJLIJA ZA SP: Fudbalerima Brazila sreću donosi šestoprsta familija Silva!
Foto: AP

Drže fige igračima "kariokama"

AMAJLIJA ZA SP: Fudbalerima Brazila sreću donosi šestoprsta familija Silva!

Brazil 2014 -
Silve su se proslavile pre 4 godine kada su na SP u Južnoj Africi držali fige nacionalnom timu, a pošto imaju po 6 prstiju bili su u prednosti nad ostalim navijačima

BRAZILIJA - Šestoprsta brazilska porodica Silva nada se da će svom nacionalnom timu na aktuelnom Svetskom prvenstvu u fudbalu doneti sreću u jurišu na šestu titulu svetskog šampiona.Ova neobična familija, čiji svi članovi na rukama imaju po 6 prstiju, postali su nacionalna senzacija još za vreme SP u fudbalu 2010. u Južnoj Africi. Na dodatnom šestom prstu mogu da zahvale genetici odnosno stanju koje se naziva polidaktilija.

Foto: AP
Foto: AP

Familija šestoprstih čvrsto veruje da selekcija "kanarinjosa" koju predvodi Nejmar ovog puta može do šeste titule! Inače, nazivaju ih "kanarinjosima zbog drečavih žuto-zelenih dresova koji su doslovno ostali nepromenjeni još od 70-tih godina prošlog veka kada je slavnu ekipu predvodio Pele, najveći igrač svih vremena. Silve su postale amajlija brazilske reprezentacije kada su na SP pre četiri godine držali fige nacionalnom timu, a pošto imaju po 6 prstiju bili su u prednosti nad ostalim navijačima.

Foto: AP
Foto: AP

Silve se inače ne stide svog nedostatka, tačnije viška, već ga decenijama nose s ponosom iako ljudi u njih uglavnom zure. Neki članovi porodice otisnuli su se i u svet muzike i kažu da im je šesti prst od izuzetne pomoći kada je reč o sviranju gitare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track