PRVENAC EKVADORA POSLE PREOKRETA: Dva gola Valensije dovoljna za trijumf protiv Hondurasa

Pobeda blagog favorita

PRVENAC EKVADORA POSLE PREOKRETA: Dva gola Valensije dovoljna za trijumf protiv Hondurasa

Brazil 2014 -
Fudbaleri Ekvadora savladali su Honduras rezultatom 2:1 u drugom kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

KURITIBA - Fudbaleri Ekvadora savladali su Honduras rezultatom 2:1 u drugom kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Reprezentacija Ekvadora je u Kuritibi, na stadionu "Arena da Bajšada", upisala prvu pobedu na Mundijalu i tako sačuvala realne šanse za plasman u osminu finala. Dvostruki strelac za Ekvador bio je Ener Valensija.Honduras je poveo u 31. minutu golom Kostlija, ali je samo tri minuta kasnije izjednačio Valensija. On je u 65. minutu postigao svoj treći gol na Mundijalu i postavio konačnih 2:1.Ovo je bio duel dve selekcije koje su poražene na startu Mundijala. Švajcarska na startu Mundijala savladala Ekvador (2:1), dok je Francuska pobedila Honduras (3:0).Nešto ranije, u prvoj utakmici drugog kola Grupe E, reprezentacija Francuske je deklasirala Švajcarsku sa 5:2. "Trikolori" su se tako učvrstili na prvom mestu na tabeli i već posle dva meča izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA01.52 (90. +4) - Kraj utakmiceFudbaleri Ekvadora savladali su Honduras rezultatom 2:1 u drugom kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Ekvadorci su tako ostali u igri za plasman u osminu finala,dok je Honduras sa dva poraza završio takmičenje na Mundijalu.01.42 (85. minut) - Honduras pokušava da izjednačiFudbaleri Hondurasa nemaju izbora i sve karte bacaju u napad. Međutim, odbrana Ekvadora za sada bez problema izlazi na kraj sa svim pokušajima.01.37 (80. minut) - Nova javna opomenaPuno prekida u završnici meča. Reprezentativac Ekvadora Montero dobija peti žuti karton na utakmici.01.30 (73. minut) - Žuiti karton za ValensijuDvostruki strelac Ener Valensija dobija žuti karton.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

01.22 (65. minut) - Gooooool, Ekvador vodi 2:1!Preokret Ekvadora. Ajovi je sjajno centrirao, a na drugoj stativi još bolje reaguje Valensija koji postiže svoj drugi gol na meču i donosi vođstvo Ekvadoru.01.19 (62. minut) - Ponovo nema gola za HondurasFudbaleri Hondurasa još jednom uspevaju da zatresu mrežu, ali je ponovo opravdano dosuđen ofsajd.01.17 (60. minut) - Domingez braniOdlično je intarvenisao golman Ekvadora, posle brzog udarca Bengtsona. Nema promene rezultata.01.15 (58. minut) - Ekvdor pretiKaisedo je imao dobru priliku, ali je odbrana Hondurasa intervenisala u poslednjem trenutku.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

01.14 (57. minut) - Novi žuti kartonReprezentativac Ekvadora Antonio Valensija dobija žuti karton posle oštrog prekršaja.01.04 (47. minut) - Odmah prilika za HondurasNastavili su fudbaleri u belim dresovima tamo gde su stali na kraju prvog poluvremena. Bekeles je šutirao, ali je golman Ekvadora uspeo da zaustavi njegov udarac. 01.03 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeFudbaleri Hondurasa su izveli početni udarac na startu drugog poluvremena.II poluvreme

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.48 - Kraj prvog poluvremena!Završeno je uzbudljivo prvo poluvreme. Reprezentacije Hondurasa i Ekvadora su igrale otvoreno, pa ni golovi nisu izostali. Posle prvih 45 minuta rezultat je izjednačen - 1:1. Poveo je Honduras u 31. minutu, ali je Ekvador izjednačio samo tri minuta kasnije.00.47 (45. +3) - Poništen gol Hondurasa.Hondurasu je u završnici poluvremena opravdano poništen gol. Kostli je prvo pogodio stativu, a Bengtson se aktivira iz ofsajda i rukom postiže gol. On je zbog toga opravdano dobio žuti karton.00.45 (46. minut) - Bomba BernardezaBernardez odlično izvodi slobodan udarac sa oko 30 metara, ali je i golman Domingez na visini zadatka.00.42 (43. minut) - Slobodan udarac za EkvadorEmilio je napravio prekršaj na desnoj strani, usledio je dobar centaršut, ali Figeroa otklanja opasnost i šalje loptu u korner.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

00.33 (34. minut) - Gooooool, Ekvador izjednačuje na 1:1!Radost fudbalera Hondurasa trajala je samo tri minuta. Ener Valensija je dočekao loptu na drugoj stativi i ekspresno poravnava na 1:1.00.30 (31. minut) - Gooooool, Honduras vodi 1:0!Honduras prvi stiže do gola posle velike greške odbrane Ekvadora. Kostli dolazi do lopte posle očajne procene defanzivaca Ekvadora i sjajnim udarcem trese mrežu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

00.26 (27. minut) - Dobra prilika za HondurasPosle kornera koji je izveo Boniek glavom šutira Bernardez, ali to čini neprecizno. Lopta prolazi pored leve stative.00.19 (20. minut) - Veliki promašaj ValensijeEner Valensija se našao u sjajnoj prilici. On je sam izašao pred golmana Hondurasa, ali se obrukao pošto je šutirao izuzetno neprecizno.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

00.06 (7. minut) - Prvi žuti kartonOštar početak, Bernardez već u sedmom minutu dobija žuti karton. Nije bilo opasnosti posle slobodnog udarca pošto lopta pogađa živi zid.00.03 (4. minut) - Ponovo preti EkvadorNovi opasan napad Ekvadora. Usledio je dobar centaršut na peterac, ali defanzivci Hondurasa uz manje probleme iznose loptu van kaznenog prostora.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

00.01 (2. minut) - Ekvador ima prvi šut na mečuKaisedo upisuje prvi udarac u okvir gola, ali nema brzog vođstva za selekciju Ekvadora.00.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočeo je okršaj reprezentacija Hondurasa i Ekvadora. Pobednik ovog meča imaće priliku da u poslednjem kolu odlučuje o svojoj sudbini. U poslednjoj rundi Švajcarska igra protiv Hondurasa, a Francuska protiv Ekvadora.23.55 - Igrači su na terenuReprezentacije Hondurasa i Ekvadora su na terenu "Arena da Bajšada" gde za nekoliko minuta počinje drugi meč drugog kola Grupe E na Mundijalu u Brazilu.

23.45 - Startne postaveHonduras: Valjaderas, Figeroa, Bernardez, Emilio, Bengtson, Kostli, Boniek, Espinoza, Garido, Klaros, Bekeles. Ekvador: Domingez, Guagua, Eraso, Paredes, Noboa, Montero, Ajovi, Kaisedo, E. Valensija, Minda, A. Valensija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track