IZA KULISA: Navijači se tuku, al‘ se ne vidi
Foto: Dado Đilas

Obračuni na mečevima Mundijala u Brazilu

IZA KULISA: Navijači se tuku, al‘ se ne vidi

Brazil 2014 -
Uprkos nastojanju FIFA da ne emituje navijačke okršaje, oni su neizbežni na SP

Protesti Brazilaca su najveća muka za organizatore Svetskog prvenstva. Iako ih je manje nego na prošlogodišnjem Kupu konfederacija, ima ih i na Mundijalu.Svetska fudbalska federacija u direktnim prenosima dala je uputstva nosiocima prava da osim igre emituju složne navijače na tribinama 12 stadiona. Takvi su, srećom, u većini, ali ni ovaj svetski šampionat nije mogao da prođe bez incidenata. Nogu su povukli Čileanci kad je njih nekoliko stotina pokušalo da bez karata uđe na Marakanu i umalo u tome uspelo.

Krivi im redari... Urugvajci
Krivi im redari... Urugvajci

Divljali BosanciKad su tribine u pitanju, izveštači Kurira bili su svedoci navijačkih obračuna na dve utakmice, a u oba slučaja vinovnici su bili Južnoamerikanci. Najpre je na meču Argentina - Bosna i Hercegovina došlo do verbalnih, a zatim i fizičkih sukoba Argentinaca i Brazilaca, koji su očekivano listom navijali za BiH.Redari u elementuRedarska služba obavila je dobar posao, mada, srećom, i nisu imali previše posla. Isti zadatak sačekao ih je na utakmici osmine finala SP između Kolumbije i Urugvaja. Naizgled bezazleno navijačko prepucavanje preraslo je u sporadične tuče na tribinama, a oni najratoborniji su ekspresno udaljeni sa stadiona u Riju.

Pretnje... Kolumbijci
Pretnje... Kolumbijci

Moguće finaleBRAZILCI I ARGENTINCI NA NIŠANUKao jedno od mogućih finala Svetskog prvenstva, ne i najmanje verovatno, spominje se utakmica između Brazila i Argentine. Južnoamerički derbi za titulu neće predstavljati samo odmeravanje fudbalskih snaga već će biti potencijalni poligon za obračun navijača. Sudeći po znatno uvećanom broju policije oko Marakane, verovatnije je da će se navijači samo držati na nišanu pre nego što će se ući u fizički sukob.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track