(KURIR TV) ĐORĐEVIĆ: Utakmica sa Litvancima rešava mnogo toga i deli nas od ispunjenja glavnog cilja
Foto: AP

Srbija će u petak igrati u polufinalu EP

(KURIR TV) ĐORĐEVIĆ: Utakmica sa Litvancima rešava mnogo toga i deli nas od ispunjenja glavnog cilja

EP Košarka -
Srbija je danas održala trening pred duel sa Litvancima. Za ovaj trening bilo je veliko interesovanje domaćih i stranih medija, a bilo je ih više od 50

LIL - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio da naš nacionalni tim nastavlja ka cilju, a to je plasman na OI 2016. u Rio de Žaneiru.Srbija će se sutra od 21.00 sat boriti protiv Litvanije za plasman u finale Evrobasketa, kao i za učešće na OI naredne godine."Utakmica sa Litvancima nam rešava mnogo i deli nas od ispunjena glavnog cilja - plasmana na OI u Riju", rekao je Đorđević i nastavio:"Litvanija je jedan od fizički najspremnijih protivnika, ne samo ove godine, već poslednjih 20 godina od kako su iskristalisali taj svoj način igre. Oni neguju svoju školu i to je toliko očigledno. Od kada su se osamostalili, nisu propustili ni jedne OI... Imaju fenomenalnu deceniju iza sebe. Njima je košarka kao religija, imaju navijače, koji ih uvek prate. Očekujem težak duel".

On je rekao da Srbija može da se nosi po fizičkoj spremnosti sa Litvanijom."Gledaćemo da iskoristimo svoje prednosti u sutrašnjoj utakmici, koja neće biti ni malo laka. Breme favorita koje nam je nametnuto odmoglo nam je u utakmicama protiv Finske i Češke. Nije nam pomoglo, jer nismo imali tu neku tečnost, mirnoću, i u načinu igre nismo bili dobri. Videlo se nekim trenucima da nije dobro... Ipak, imamo karakter i mentalnu snagu da se nosimo s tim. Momci su zaslužili ovaj rezultat", rekao je Đorđević.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je danas da se nada da će ekipa u polufinalu protiv Litvanije odigrati najbolji meč u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva.

"Ne mogu da kažem da je forma u padu... Bili smo apsolutni favoriti u prethodne dve utakmice, porazi bi bili bruka i sramota, pa je i to možda uticalo na igru... Sad mislim da smo spremni za polufinale i da smo spremni da to pokažemo na parketu", rekao je Teodosić novinarima u Lilu.

"Iskreno se nadam da ćemo odigrati najbolju utakmicu do sada", dodao je on i ponovio da je cilj ekipe direktan plamsan na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

"Moramo da branimo ugled, ali igramo za finale i automatski put u Rio. To je naš cilj od početka", rekao je Teodosić.

Srbija će se sutra u polufinalu Evrobasketa sastati sa Litvanijom. Srbija će prvi put na šampionatu igrati od 21.00, a Teodosić je rekao da će to prijati ekipi.

"Litvanci su iskusna ekipa i dugo su zajedno. Čeka nas teška i jako bitna utakmica. Znamo ih veoma dobro. Napokon ćemo moći da se naspavamo i da čak i dremnemo popodne", rekao je kapiten reprezentacije Srbije.

Na pitanje novinara da li između Srbije i Litvanije postoji veliko rivalstvo, Teodosić je rekao "nije to neki preterani rivalitet".Srbija je danas održala trening pred duel sa Litvancima. Za ovaj trening bilo je veliko interesovanje domaćih i stranih medija, a bilo je ih više od 50.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track