A, SAD OSVETA ITALIJI! KOŠARKAŠI SRBIJE DEMOLIRALI POLJSKU: Orlovi, za grupu imate čistu peticu! Milutinov se vratio i DOMINIRAO
Foto: Starsport

bravo momci

A, SAD OSVETA ITALIJI! KOŠARKAŠI SRBIJE DEMOLIRALI POLJSKU: Orlovi, za grupu imate čistu peticu! Milutinov se vratio i DOMINIRAO

Eurobasket 2022 -

Srbija će u osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv Italije! Naši košarkaši završili su grupnu fazu sa skorom 5-0! U poslednjom kolu deklasirali smo Poljsku sa 96:69.

Orlovi će protiv Italije igrati u nedelju u Berlinu.

Što se tiče meča protiv Poljske bila je to igra mačke i miša. Uživanje je gledati košarku koju igra Srbija. Bilo je zadovoljstvo gledati magiju koju su prosipali Jokić, Milutinov, Micić i drugovi...

Na početku je Jokić pokazao rivalu ko je ko. Dao im je deset poena za nekoliko minuta. Onda je otišao na zaslužen odmor. Za razliku od prethodnih mečeva kada nismo baš delovali najbolje u momentima bez Jokića, sada smo bili impresivni!

A, razlog za to je - Milutinov. Sjajni centar odigrao je prve minute na EP i oni su bili blistavi. Brzo je došao do deset poena, pokazao je da je bolest zbog koje nije bio u timu potpuno iza njega i da je spreman za vrhunsku košarku. Kada na sve dodamo i odličnu ulogu spoljne linije sa Jaramazom, Gudurićem i Micićem epilog je bio laka i ubedljiva pobeda Srbije.

Meč sa Italijom biće sjajna prilika da im se osvetimo za šamar koji su nam lupili u Beogadu na kvalifikacionom turniru za OI. Došlo je naših "pet minuta", uvereni smo u to. Ovaj tim Srbije može mnogo! To je svima jasno posle prve faze. Bez obzira što rivali nisu bili iz vrha evropske košarke.

Na meču sa Poljacima, Jokić je ubacio 19, Milutinov 16, Gudurić 15, a Micić 12 poena.

1 / 6 Foto: Starsport

Evo kako je izgledao tok meča:

Kraj . Rutinska pobeda Srbije

36. minut - Još jedna dobra vest! Na teren je ušao i Vanja Marinković!

34. minut - Nikola Jokić je promašio samo jedan šut, Vasa Micić ima devet asistencija, Milutinov je odličan sa 14 poena, Davidovac i Gudurić su na po 10. Vodimo - 88:55.

32. minut - Davidovac sada ima dobre minute. Raduje sjajna širina u timu koju pokazujemo na ovom meču - 83:55.

ČETVRTA ČETVRTINA

30. minut - Gudurić je odličan. Ubacio je 10 poena, ali je primetan njegov doprinos i u čvrstoj odbrani - 72:47.

Srbija
foto: Starsport

27. minut - Jedino pitanje koje se postavlja je krajnja razlika. Srbija je konstantno na oko 20 poena prednosti - 67:47.

24. minut - Jokić dominira, srpski centar igra sjajno, već je na 19 poena - 62:42.

22. minut - Počeli su Poljaci malo bolje drugo poluvreme, al i dalje je razlika velika u korist našeg tima - 58:43.

TREĆA ČETVRTINA

Moćna Srbija! Vodimo na poluvremenu sa 52:33. Najbolji u našem timu su Jokić i Milutinov sa po 10 poena. Posebno raduje što je sjajni centar CSKA prvi put u timu na ovom Evropskog prvenstvu. Gotovo je izvesno: Srbija će igrati protiv Italije u 1/8 finala Evrobasketa.

Kad smo kod "azura", oni na poluvremenu meča protiv Velike Britanije vode 49:39.

15. minut - Milutinov! Uh, kakvo pojačanje smo dobili. Sjajno igra centar Srbije. Ubacio je već na 10 poena - 47:23.

Srbija
foto: Starsport

13. minut - Ovo je već gaženje! Srbija na čak plus 21 - 39:18.

12. minut - Očigledna je razlika u klasi. Poljska je mnogo, mnogo ispod nivoa Srbije, čini se da ovde nema nikakve dileme oko pobednika - 34:18.

Malo zanimljivosti sa tribina:

DRUGA ČETVRTINA

Odlično! Srbija igra baš onako kako smo očekivali i najavili - maksimalno i pošteno. Naravno to se vidi i na rezultatu 28:14.

Srbija
foto: Starsport

8. minut - Milutinov je konačno na terenu! I odmah u prvom napadu postiže poene - 24:14.

7. minut - Jokić je već dvocifren - 20:11.

6. minut - Odlično igramo! Kalinić pogađa uz faul. Selektor Poljske mora da reaguje sa minut odmor - 18:9.

5. minut - Jokić, 8 poena! Sjajno igrač naš najbolji igrač prosto je nezaustavljiv za rivale - 14:6.

4. minut - Pogađa i Kalinić van linije 6,75, imaju i Poljaci dobrih momenata u napadu - 10:6.

3. minut - Ide trojka Jaramaza koji je ovaj meč počeo u prvoj petorci - 7:4.

1. minut - Očekivano teško da neko može da zaustavi Jokić na ovom meču (4 poena već je dao) - 4:2.

PRVA ČETVRTINA

Počeo je meč u Pragu

20.45 - Sjajne vesti! Milutinov i Marinković su u timu!

Dodaćemo, imamo, naravno, 11 igrača u ekipu jer smo ostali bez Nedovića do kraja prvenstva.

20.30 - Evo malo atmosfere sa zagrevanja.

Marko Jagodić Kuridža
foto: Starsport
Srbija
foto: Starsport

20.10 - Prethodnih dana su tražili nešto, a danas... Srpski navijači su presrećni, a evo i zašto?

Srbija
foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Večerašnji protivnik srpskih košarkaša u meču 5. kola EP je selekcija Poljske (21.00). Pobednik ovog meča u 1/8 finala Evrobasketa igra protiv Italije, dok poraženi ide na selekciju Hrvatske.

Biće to poslednji duel za "orlove" u grupi, posle četiri pobede. Naš rival ima skor od tri trijumfa i jednog poraza.

Današnji dan obeležio je sraman meč Hrvatska - Ukrajina u kojem smo videli namerno promašenja bacanja od strane "kockastih", kako ne bi pobedili sa više od sedam poena razlike (i time završili na poziciji dva u grupi).

Glavnu snagu selekcije Poljske čini trio Aleksandar Balčerovski (centar), Mateuš Ponitka (krilo) i naturalizovani Amerikanac Ej Džej Sloter. Selektor reprezentacije je Hrvat Igor Miličić.

Srbija
foto: Starsport

- Srbija igra najbolju košarku u poslednjih nekoliko godina. Dele loptu, imaju visinu, igraju nesebično. Što se tiče talenta, ne dovodi se u pitanje. Sve u svemu, Srbija je sjajna ekipa s vrhunskim trenerom. Za nas je važna stvar što smo izborili prolaz dalje i što smo među četiri ekipe u grupi - objasnio je Miličić.

Što se tiče našeg državnog tima. Povredu u meču protiv Izraela zaradio je i Vladimir Lučić. Međutim, njegovo koleno je izdržalo i on će biti u sastavu za duel s Poljacima. Da podsetimo, Vanja Marinković je propustio već dve utakmice zbog stomačnih problema, dok Nikola Milutinov još nije odigrao ni minut na EP.

Nemanja Nedović je završio EP zbog rupture lista noge. Povredu je zaradio u utakmici protiv Izraela, krajem druge četvrtine.

Prema pravilima FIBA, kao organizatora Evrobasketa, u ovakvim slučajevima ne postoji mogućnost zamene. Samim tim rotacija Svetislava Pešića je skraćena i put ka završnici moraće da krči sa 11 košarkaša.

Nedović je na četiri utakmice dosad provodio po 13 minuta na parketu, beležio po šest poena, 1,8 asistencija i 1,3 skoka po meču.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track