NIKO KAO FRANCUSKA JOŠ OD JUGOSLAVIJE! "Trikolori" su razbili Poljake, ali Evropa pamti BRUTALAN TIM: Petrović, Đorđević, Divac...
Foto: Profimedia

EVROBASKET

NIKO KAO FRANCUSKA JOŠ OD JUGOSLAVIJE! "Trikolori" su razbili Poljake, ali Evropa pamti BRUTALAN TIM: Petrović, Đorđević, Divac...

Eurobasket 2022 -

Košarkaška reprezentacija Francuske razbila je Poljsku u polufinalu Evropskog prvenstva neverovatnom partijom.

Francuzi u finale ušli pobedom od 41 poena razlike, što je najubedljiviji trijumg u nokaut fazi Evropskog prvenstva još od reultata koji je napravila Jugoslavija 1987. godine.

Jugoslavija je tada u četvrtfinalu pobedila sa 47 poena razlike (128:81), a zanimljivo je je i tada poražen tim bila Poljska.

Goran Grbović je dominirao na toj utakmici sa 24 poena, Dražen Petrović je dodao 19, Ratko Radovanović 18, Vlade Divac 14, Aleksandar Đorđević 12.

Za Jugoslaviju su igrali još Toni Kukoč, Aleksandar Petrović, Žarko Paspalj, Zoran Radović, Stojan Vranković, Dino Rađa i Danko Cjetičanin.

Pored toga, samo dva polufinala Evrobasketa pre ovog su se završila sa 30 ili više razlike. Bilo je to 1963. kada je Sovjetski Savez pobedio Mađarsku (89:51) i 1967. kada je Sovjetski Savez pobedio Poljsku (108:68).

Poljska se, dakle, pretplatila na ubedljive poraze.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track