ĐORĐEVIĆ: Interesuje nas samo pobeda protiv Belgije
Foto: FIBA

Samo trijumf

ĐORĐEVIĆ: Interesuje nas samo pobeda protiv Belgije

Eurobasket -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da njegova ekipa ide na pobedu protiv Belgije u predstojećoj utakmici na Evropskom prvenstvu i da je ne interesuje ništa drugo.

"Belgija igra organizovano, dobru košarku, imaju iskustvo na bekovskim pozicijama, Van Rosom i Tabu godinama igraju evroligaške sezone i vodeći su u svojim klubovima. Žile, Ervel koji je igrao dve tri godine u Realu, sada u Bilbau...imaju dobru hemiju i izuzetno su snažna atletska ekipa. Moramo da idemo na pobedu, ne interesuje nas ništa drugo. Tako ćemo se i spremiti. Maksimalno ih poštujemo, ali tražićemo naše stvari", rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

Košarkaši Srbije igraju u četvrtak od 16.15 u Istanbulu protiv Belgije, utakmicu poslednjeg kola Grupe D na Evropskom prvenstvu. Srbija se bori za prvo mesto u grupi a Belgija je izgubila šanse za osminu finala.

Đorđević je rekao da ekipa na pravi način prilazi svakom protivniku i da je to dobra stvar i da nema potrebe da govori igračima da moraju da budu oprezni ili da je protivnik opasan.

"Oni su dovoljno odrasli i zreli i pokazuju da je to pravi pristup utakmici, sad kakva će biti, da li će da se pobedi ili izgubi, to već ne znam. Gledamo u naš tanjir i idemo dalje", naveo je on.

Selektor je rekao i da je zadovoljan komunijacijom medju igračima.

"Imamo našu odbrambenu komunikaciju, koja nam mnogo donosi i podiže agresivnost i sigurnost u odbrani. To stalno tražim od njih, od prvog dana i do kraja. Iz glasne komunikacije i jasnog znaka saigraču dolazimo do boljih rešenja u odbrani, to je naš način da igramo odbranu i da krenemo sa tom energijom, odatle sve kreće. Bitno je da pričaju, neki su stidljivi, ali moramo da ih poguramo malo", dodao je on.

Đorđević je rekao da je ekipa obavila sve treninge zajedno, a da je Stefan Jović preskočio samo tri dana na pripremama.

"Na neki način smo izgradili stvari koje nas čine boljim na terenu. Posle poraza od Rusije smo se vratili našim stvarima, našim pravilima, jednostavne stvari koje nas čine ekipom. Tu prednjače igrači koji znaju ta pravila, koji su dugo sa nama i treba to da prenesu na novije igrače. To će biti jedna od tema današnjeg sastanka, ne spremamo samo utakmice u grupi, nego celo takmičenje, osminu finala, četvrtfinale", rekao je on.

Srbija je juče pobedila Veliku Britaniju sa 82:68 i ostvarila treću pobedu na turniru.

"Jučerašnja utakmica nas je vratila pomalo i kako odmiče šampionat moramo da se vraćamo na naše stvari koje su nam dale rezultat i sigurnost i nema razloga to da menjamo. Pomaže što igrači medjusobno pričaju o tim stvarima", dodao je Đorđević.

Reprezentativac Srbije Stefan Jović rekao je da je ekipa koncentrisana na sve što sledi i na svaku narednu utakmicu.

"Prvi put sam se sinoć susreo sa kalkulacijama, nemamo dovoljno vremena za to. Bavimo se našim stvarima i komuniciramo medjusobno. Posle poraza od Rusije smo ostali duboko u noć i pričali šta treba da popravimo, šta bi trebalo da radimo, u čemu smo grešili. Gledali smo neke detalje sa utakmice, time se bavimo u slobodno vreme", rekao je Jović.

Beta

Foto: Fiba.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Oni nam vraćaju veru u fudbal! Rusija na dohvat ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track