(KURIR TV) BRUTALNA PORUKA ĐORĐEVIĆA SLOVENCIMA: Zovemo se kako se zovemo, imamo naše oružje, kome je drago neka dođe u bitku
Foto: FIBA

Objasnio

(KURIR TV) BRUTALNA PORUKA ĐORĐEVIĆA SLOVENCIMA: Zovemo se kako se zovemo, imamo naše oružje, kome je drago neka dođe u bitku

Eurobasket -

Plejmejker reprezentacije Srbije Stefan Jović biće spreman za finale Evropskog prvenstva protiv Slovenije, potvrdio je selektor Aleksandar Đorđević.

Specijani izveštač Kurira iz Istanbula - Božidar Manojlović.

Đorđević je izjavio da Jović nije ozbiljnije povredio skočni zglob protiv Rusije u polufinalu, iako je ranije završio meč.

Selektor "orlova" veoma ceni Sloveniju, ali dodaje da je cilj osvajanje titule prvaka Evrope, prve posle 16 godina.

"Zasluženo apsolutno finale. Pokazali smo mnogo, ali ne sve. Imamo prostora da poboljšamo igra, bez obzira što je u četvrtfinalu i polufinalu dbrambena igra bila na dosta visokom nivou. To i dalje treba da bude cilj, da momci shvate da jedino odbranom možemo do trofeja. Ovo sanjamo, za ovo radimo, ne treba stati na ovome. Respekt prema Sloveniji, pokazali su respekt, odlično su vođeni, imaju entuzijazam i sa tribina, koji je vetar u leđa bio i nama u prethodne dve utakmice. Svako ko je došao sa srpskom zastavom, dao nam je veliku snagu", rekao je selektor .

"Igrali su impresivno u odnosu na protivnika koji im je dozvolio da igra brzo. Mi smo drugi protivnik. Mi se zovemo kako se zovemo, izlazimo sa našim oružjem, kome je drago, neka dođe u bitku. Naša hrabrost, sigurost, hrabrost, to nam treba", poručio je Đorđević.

Đorđević se potom i našalio.

"Znate ono u Americi kad seku mrežice kada osvoje titulu? Pa, možda Slovenci treba da ponesu celu tablu. Ja u svojoj karijeri nisam video ovoliko šutova za tri poena o tablu!", rekao je Đorđević.

U sutrašnjem finalu očekuje se da obe selekcije imaju veliku podršku sa tribina. Selektor Srbije je na kraju imao poruku i za navijače.

"Znam da imamo jednu zastavu koja je veća od one slovenačke što sam video pre neki dan. E, nju bih voleo da vidim u nedelju, da prekrije celu tribinu", rekao je Đorđević.

Finale Evropskog prvenstva u Istanbulu između Srbije i Slovenije igra se sutra od 20. 30.

Kurir.rs / Kurir sport

foto: fiba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega je Slovenija favorit u finalu Evropskog prvenstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track