Najnovije vesti

(VIDEO) RUSKI MEDIJI: Engleski navijači su vređali Putina! Zato su i dobili batine
Foto: AP

Ne daju na predsednika

(VIDEO) RUSKI MEDIJI: Engleski navijači su vređali Putina! Zato su i dobili batine

Francuska 2016

Očevici koji su prisustvovali meču reprezentacija Rusije i Engleske ispričali su kako su Englezi sami isprovocirali ruske navijače.

Kako piše piše „Komsomolska pravda“ sportski novinar Sajmon Rauntri je napisao na Tviteru da su navijači engleske reprezentacije počeli da uzvikuju uvrede na račun Rusije, predsednika države Vladimira Putina i sportistkinje Marije Šarapove.

Kasnije su njegovu stranicu na društvenim mrežama blokirali, kao i stranicu drugog britanskog novinara koji je takođe objavio post u korist Rusa.

"Reakcija ruskih navijača ne iznenađuje. Video sam kako su dva engleska navijača davila Rusa, skinuli su pantalone ispred njegovog lica i na kraju se obrisali ruskom zastavom“, napisao je britanski novinar Martin Makintajer.Kako piše BBC pozivajući se na očevice, nerede na stadionu „Velodrom“ je mogla da izazove signalna raketa koju su lansirali ruski navijači, navodno u pravcu engleskih tribina.Ministar sporta Rusije i predsednik Ruskog fudbalskog saveza Vitalij Mutko izjavio je da očekuje kaznu od UEFA zabog ponašanja navijača.

"Kako razumem, bićemo kažnjeni od UEFA. Nismo se dobro ponašali. Videćemo da li je to bila grupa, da li su to naši ili su ušli sa kartom“, izjavio je Mutko.

(Sputnjik)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...