(FOTO) VOĐA RUSKIH NAVIJAČA PORUČUJE: Nećemo ostaviti naše momke na cedilu
Foto: Reuters

Nezadovoljan odlukom francuskog suda

(FOTO) VOĐA RUSKIH NAVIJAČA PORUČUJE: Nećemo ostaviti naše momke na cedilu

Francuska 2016 -

Vodja ruskih navijača Aleksandar Šprigin, koji očekuje da bude deportovan nazad u zemlju, obećao je preko Tvitera da neće ostaviti svoje momke na cedilu, dan pošto su tri ruska huligana osudjena na zatvorske kazne zbog nasilja prema Englezima u Marseju.

"Nećemo ostaviti naše momke na cedilu. Kada se vratimo kući donećemo odluku, ili ćemo se žaliti ili ćemo tražiti izručenje u domovinu" - napisao je Šprigin.

Trojica Rusa osuđena su juče u prekršajnom sudu u Marseju na kazne zatvora od 12, 18 i 24 meseca, i protiv njih je odmah izdat nalog za hapšenje.

"Šokirani smo francuskim sudovima" - napisao je preko Tvitera Aleksandar Šprigin iz pritvorskog centra kod Marseja gde čeka sa još 19 Rusa proterivanje nazad u Rusiju.

Osudjeni su iz grupe od 43 navijača privedenih pre dva dana nedaleko od Marseja u okviru istrage o neredima za vreme utakmice Engleska - Rusija. Od tog broja 20 ruskih navijača, medju kojima i Šprigin, biće deportovano u ponedeljak, prema navodima francuskih vlasti.

"Jedan Francuz gadja Engleza flašom i dobije tri meseca zatvora uslovno i vrati se kući, a naši momci, njima se bez dokaza daju duge zatvorske kazne. Kakav užas!" - još je napisao Šprigin.

Na istom suđenju juče u Marseju jedan 46-ogodišnji francuski reper dobio je tri meseca zatvora uslovno zbog bacanja flaše piva.Od početka Evropskog fudbalskog prvenstva pored trojice Rusa prekršajni sud u Marseju osudio je još devet osoba, dva Francuza, šest Engleza i jednog Austrijanca na zatvorske kazne od mesec do godinu dana.

Državni tužilac Marseja Bris Roben rekao je sinoć upitan u vezi izručenja osudjenih Rusa da ništa nije nemoguće i da sve zavisi od konvencija koje je Francuska potpisala ali da to pitanje još nije na dnevnom redu. Rekao je da to pitanje može da se postavi kada istekne rok za žalbu i presude postanu pravosnažne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track