(FOTO) MEDIJI NEMILOSRDNI PREMA FRANCUZIMA: Portugal je od Trikolora napravio pileću supu!
Foto: AP

Veličaju Ronalda i društvo

(FOTO) MEDIJI NEMILOSRDNI PREMA FRANCUZIMA: Portugal je od Trikolora napravio pileću supu!

Francuska 2016 -

Naslovne strane gotovo svih evropskih sportskih novina, ali i portala posvećeni su pobedi fudbalera Portugala u finalu Evropskog prvenstva nad Francuskom.

"Epohalno", "Večni", "Ponos Portugala", "Naš je!", "Kraljevi Evrope", ili jednostavno "Šampioni" samo neki su od naslova portugalskih novina koje proslavljaju najveći uspeh svoje reprezentacije.

Selekcija Portugala je sinoć postala prvak Evrope, pošto je finalu kontinentalnog šampionata pobedila Francusku s 1:0 posle produžetaka.

"O Žogo" u svom tekstu piše da je jučerašnji dan jedan od najvećih u istoriji portugalskog sporta, s obzirom da je fudbalska reprezentacija postala prvak Evrope, a prethodno su na EP u Amsterdamu atletičari osvojili četiri medalje.

Pobedu Portugala veličaju gotovo svi medji izvan Francuske, te su tako ruske dnevne sportske novine "Sovetski sport" na naslovnoj strani objavili tekst pod naslovom "Pileća supa" aludirajući na nadimak Francuza - petlovi.

"Portugal je pobedio Francusku, ne zbog dobre i pametne taktike, već zbog timskog duha. Finale je bilo kao nadvlačenje konopca, pobednik nije morao da igra lep fudbal, već da bude jači", pišu ruske novine. Ruski "Sport eskpres" je naveo da je domaćin šampionata ponovo razočaran, kao i 2004. godine kada je Portugal poražen od Grčke u Lisabonu s 0:1.

Španska marka je celu naslovnu stranu pod naslovom "Više nije san, sada je realnost" posvetila fudbalerima Portugala, a italijanska "Gazeta delo sport" napisala je "Lepi Portugal".

Francuski mediji žale zbog poraza u finalu, pa su naslovi poput "Slomljeno srce" i "Previše okrutno".

Engleski mediji nisu se mnogo bavili prvenstvom Evrope, pa su na naslovnim uglavnom vesti o pobedi Endija Mareja na Vimbldonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track