ŽELJA: Zvezda čeka Grofov kiks!
Foto: Saša Pavlić

Već tri puta dovođen u vezu sa crveno-belima

ŽELJA: Zvezda čeka Grofov kiks!

Fudbal -
Miodrag Božović ponovo zanimljiv rukovodstvu Crvene zvezde

Vreme će pokazati.Slaviša Stojanović sačuvaće mesto prvog trenera u Crvenoj zvezdi samo serijom pobeda u Superligi i trijumfom u „večitom derbiju“ nad Partizanom 2. novembra na Marakani. U protivnom, moraće da ode. Kako Kurir saznaje, rukovodstvo Crvene zvezde pomno prati Miodraga Božovića, trenera ruskog Rostova, koji je uz Milovana Rajevca najozbiljniji kandidat za klupu crveno-belih.Miodrag Božović bio je velika želja predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića još u leto 2004. godine, ali je tada ipak odlučeno da se posao prvo ponudi Dušanu Bajeviću, a potom Ljupku Petroviću. Popularni Grof tada je bio mlad i talentovan trener. Znanje je potvrdio u čačanskom Borcu, te višegodišnjim radom u Rusiji, gde je vodio Amkar, Moskvu, Dinamo i Rostov. Drugi put Božović je dovođen u vezu s Crvenom zvezdom u leto 2010. godine. Tada ga je, umesto Ratka Dostanića, zvao tadašnji sportski direktor Ivan Adžić, ali je Grof ostao u Dinamu iz Moskve. Treći put je s klubom za koji je igrao povezivan prošle zime, kad je trebalo da zameni Aleksandra Jankovića. Hteo je da dođe, ali ga je kočio ugovor s Rostovom, koji važi do 30. juna 2015. godine.Ove sezone Miodrag Božović je krenuo sjajno s Rostovom. Ekipa iz grada na reci Don bila je hit ruske Premijer lige, a onda su krajem avgusta zaređali neuspesi. Rostov je bez pobede od 19. avgusta, kada su dobili Volgu. Posle toga usledila su četiri poraza i jedan remi, pa je ekipa trenutno na sedmoj poziciji. Narednu utakmicu Rostov igra kod kuće u ponedeljak protiv Urala i od nje će zavisiti sudbina Miodraga Božovića. Ruski mediji spekulišu da će Božoviću gazda kluba Viktor Gončarov uručiti otkaz ukoliko se nastavi posrtanje ekipe.

Vodiću Zvezdu kad-tadMiodrag Božović je nekoliko puta ponovio da će kad-tad biti trener Crvene zvezde, kluba čiji je dres nosio dve godine.- Samo jednom sam bio blizu klupe Crvene zvezde. Adžić me je pozvao, ali sam imao ugovor i nisam mogao da dođem. Bitno je da se Zvezda vrati, da opet beleži rezultate kao nekad. Dobro je što se Dragan Džajić vratio u klub, on zna šta treba da radi. To je veliki plus za Crvenu zvezdu - kazao je Božović.

Miodrag Božović- rođen u Mojkovcu, ima 45 godina- visok 196 centimetara- nadimak Grof dobio tokom igranja u Zvezdi zbog elegantnog načina igranja- za Crvenu zvezdu odigrao 52 utakmice i dao jedan gol- poseduje trenersku pro-licencu iz Holandije i Srbije- govori engleski, holandski i ruski jezik- radio u Holandiji, Srbiji, Crnoj Gori, Indoneziji, Japanu, Kipru i Rusiji- razveden, ima dva sina- od stranih klubova navija za Juventus- omiljena knjiga „Portret Dorijana Greja“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track