IZDAJA: Murinjo vrištao od besa zbog Fergusona!
Foto: Beta Ap

Otkrivena velika tajna portugalskog trenera

IZDAJA: Murinjo vrištao od besa zbog Fergusona!

Fudbal -
Španski novinar Dijego Tores u svojoj knjizi opisao kako je Portugalac teško podneo činjenicu da neće zameniti slavnog Škota na klupi Mančester junajteda

Škot prevario Posebnog kao psa.Žoze Murinjo bio je letos prvi kandidat za novog menadžera Mančester junajteda, ali ga je u odsudnom trenutku izdao ser Aleks Ferguson, tvrdi španski novinar Dijego Tores. Kolumnista lista El pais objavio je knjigu „Pripremi se da izgubiš“, u kojoj do detalja opisuje način na koji je Murinjo teško podneo činjenicu da neće biti trener Junajteda.DepresijaNakon što je napustio Real iz Madrida, Murinjo je bio uveren da će na klupi Junajteda naslediti Fergusona. Kada je saznao da je ser Aleks u noći između 7. i 8. maja upravi kluba s „Old Traforda“ preporučio svog zemljaka Dejvida Mojesa, Murinjo se osećao kao da ga je legendarni Škot prevario, a čak je pao i u depresiju.U u jednom trenutku Portugalac je od svog menadžera Žorža Mendeša tražio da stopira čitavu priču.- A šta je to Mojes osvojio?! Ako je gledati moju zbirku trofeja, trebalo bi da sam ubedljivo na prvom mestu - urlao je Murinjo u svojoj hotelskoj sobi, napisao je Tores i nastavio:- Smatrao je Fergusona saveznikom, prijateljem i kumom. Bio je uveren da uživa Škotovo poverenje. Verovao je da ga njegovi trofeji izdvajaju u Fergusonovim očima od drugih kandidata. Kad je čuo vesti od svog agenta, bio je u neverici, totalnom šoku. Vrištao je od besa.Mislio da su prijateljiOno što je Murinja prestravilo više od bilo čega bio je zaključak da će ga javnost doživeti kao neozbiljnog. Osetio se prevareno i uplašeno. Propaganda koju je negovao godinama i pomoću koje je sam sebe uverio da ga Ferguson protežira sada se obelodanila kao puka zabluda.Murinjo je verovao Fergusonu, smatrao ga je prijateljem. Verovao je da njihove zajedničke večere posle derbija između Junajteda i Čelsija, bez obzira na ishod, nešto znače, kao i uzajamno tradicionalno čašćavanje poznatim markama skupocenog vina. Debelo se prevario.

Izabrao Mojesa... Aleks Ferguson
Izabrao Mojesa... Aleks Ferguson

Za sve je kriv VilanovaTek posle izjave ser Bobija Čarltona, legende Mančester junajteda, Žoze Murinjo je shvatio kakvo mišljenje o njemu ima Škot.- Ne voli Aleks toliko Murinja. Menadžer Junajteda nikada ne bi uradio ono što je Murinjo učinio Titu Vilanovi - kazao je Čarlton, aludirajući na činjenicu da je Portugalac treneru Barselone prišao iza leđa i zabio mu prst u oko.

Očajan i zbog GvardioleZanimljivo je da je prvi pik Mančester junajteda i ser Aleksa Fergusona bio Pep Gvardiola. U isto vreme, Katalonca je tražio i gazda Čelsija Roman Abramovič. Baš ove dve činjenice dodatno su rastužile nesrećnog Murinja.Aleks Ferguson nije izabrao Žozea Murinja iz samo jednog razloga - što Portugalac uvek prvo zastupa sopstvene, a ne interese kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track