RADOVIĆ: Srećan sam u Legiji

Lepo mu je u Varšavi

RADOVIĆ: Srećan sam u Legiji

Fudbal -
Prva sezona mi je bila sjajna, u potonjim sam imao nešto više problema, ali to je normalno u karijeri jednog fudbalera, kaže nekadašnji fudbaler Partizana

Miroslav Radović je godinama jedan od najboljih fudbalera poljske Legije, a u intervjuu klupskom sajtu evaluirao je svoj dosadašnji učinak.

On je u Legiju stigao 2006. godine kao najskuplji igrač u istoriji, u transferu vrednom nešto više od 700.000 funti.

"Nije na meni da sudim da li sam opravdao taj novac. Navijači, novinari i uprava treba da odgovore na to pitanje. Uvek sam davao sve od sebe na utakmicama i treninzima u želji da timu dodam potrebnu vrednost", naveo je Radović.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i Crne Gore se dobro seća svog debija u dresu Legije.

“Sećam se da je samo nedelju dana pre toga moj otac preminuo. Trener me je pitao da li sam spreman da zaigram i uverio me je da mogu da izostanem. Ipak, odlučio sam da se pojavim na terenu, izgubili smo, a ja nisam bio u potpunosti mentalno spreman.”

Poslednjih godina Radović je postao jedan od lidera ekipe, što on smatra prirodnim jer je jedan od igrača sa najdužim stažom u Legiji.

“S godinama sam dobio iskustvo i, da kažem, mudrost. Prva sezona mi je bila sjajna, u potonjim sam imao nešto više problema, ali to je normalno u karijeri jednog fudbalera. Trener Maćej Skroza mi je našao pravu poziciju na terenu i sve je došlo na svoje, a mnogo mi je lakše bilo kada je u Legiju došao Danijel Ljuboja."

Zbog druženja sa Ljubojom Radović umalo nije ostao bez ugovora, a iz ove perspektive smatra da su se obojica poneli nezrelo.

“To su za mene bili najteži moment u karijeri. Život profesionalnog fudbalera je surov, striktan i ume da kazni kada se ne razmišlja o tome na pravi način. To je sada iza mene, Danijel više nije u Legiji, a zbog toga mi je veoma žao, on je dobar čovek, bez obzira na to kakva mišljenja o njemu postoje ovde.”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track