FIFA, STIDI SE: Šimunićev start za zatvor kažnjen sa samo dva meča

Pravda?

FIFA, STIDI SE: Šimunićev start za zatvor kažnjen sa samo dva meča

Fudbal -
Hrvatskom defanzivcu Svetska kuća fudbala odrezala kaznu koju će odraditi do kraja kvalifikacija i potom će moći da pomogne svom timu u baražu

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Josip Šimunić kažnjen je sa samo dva meča suspenzije zbog brutalnog starta nad Miralemom Sulejmanijem na nedavnom meču kvalifikacija za Mundijal 2014.

Start za zatvor u 80. minutu meča odigranom na Marakani koštao je prvotimca Benfike nekoliko dana odsustva, a čini se da je FIFA svesno odrezala kaznu Šimuniću na dva meča kako bi mogao da igra u baražu za odlazak u Brazil. Zaista čudna odluka, s obzirom da je Šimunić namerno startovao i sprečio gotovo siguran pogodak, a Sulejmanija je mogao da pošalje u invalidska kolica.

Šimunić će propustiti mečeve protiv Belgije i Škotske, koji za Hrvatsku nisu toliko rezultatski bitni s obzirom da teško mogu da nadoknade pet bodova minusa u odnosu na Belgiju i završe kao prvi u grupi. Međutim, biće im od izuzetne koristi u dva dodatna meča u baražu koji će odlučiti da li će Hrvatska videti Brazil 2014. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=-nwIpMMBR_Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track