OTKAZ: Novak Đoković i Marijan Vajda se razilaze?!
Foto: Saša Pavlić

Promene u stručnom štabu

OTKAZ: Novak Đoković i Marijan Vajda se razilaze?!

Tenis -
Najbolji svetski teniser zbog nešto slabijih rezultata u ovoj sezoni rešio da napravi određene promene u stručnom štabu, a po svemu sudeći ceh će platiti slovački stručnjak

BEOGRAD - Najbolji srpski teniser Novak Đoković raskinuće uskoro saradnju sa Marijanom Vajdom.

Da će doći do promene u stručnom štabu trenutno prvog tenisera sveta, prvi je nagovestio Dušan Vemić, a prenose francuski mediji.

"Nije na meni da pričam o tome, iako znam više od vas. Novak će promeniti trenera ako smatra da je potrebno. Naći će najbolje rešenje. Uveren sam da će naredna sezona biti njegova. On već radi na tome", rekao je Vemić.

Novak Đoković i Marijan Vajda sarađuju od 2006. godine, a sezonom koja je na izmaku prvi reket sveta ne može da bude zadovoljan. Osvojio je samo tri titule, Australijan open, Dubaji i Monte Karlo, a već u Pekingu bi mogao da izgubi prvo mesto, ukoliko se Rafael Nadal plasira u finale Kina opena.

Đoković je već napravio određene rezove u stručnom štabu, raskinuo je saradnju sa Dušanom Vemićem, dugogodišnjim sparing partnerom, a uveo je u tim Poljaka Vojteka Fibeka, sa kojim radi na udarcima na mreži.

Sezona 2013. sa tri titule je uspešnija nego 2006. i 2010. kada je osvojio po dve titule, ali daleko iza 2012. kada je šest puta bio prvi, ili 2011. kada se deset puta okitio trofejima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track