TRAŽEN: Srbija može da pozove Januzaja

Pet reprezentacija juri mladog albanca

TRAŽEN: Srbija može da pozove Januzaja

Fudbal -
Lako se proveri - Ukoliko bi se FSS preko Nemanje Vidića raspitao šta fudbaler Junajteda misli o zemlji svojih roditelja, znali bismo na čemu smo

Novi Ronaldo.Adnan Januzaj je fudbaler o kojem priča cela Evropa. Dva gola za preokret i pobedu Mančester junajteda nad Sanderlendom izbacila su ovog momka poreklom s Kosova i Metohije u žižu javnosti. Belgijanci, Englezi, Albanci i Turci se otimaju za njega, mada ni Srbija nije bez šansi kad je u pitanju igranje za reprezentaciju.Adnana Januzaja (18) u Mančester junajted doveo je ser Aleks Ferguson 2011. godine kao dečaka iz Anderlehta za svega 300.000 evra. Promućurni Škot imao je dobar njuh, a već tad je govorio da će mladi fudbaler biti novi Kristijano Ronaldo. Januzaj je rođen u Belgiji, roditelji su mu s Kosova i Metohije, poreklom Turci. S obzirom na sve navedeno, ima pravo igranja za reprezentacije Belgije, Albanije, Turske i Srbije, čak i Engleske.Adnan Januzaj odbio je ponudu Albanije, te reprezentacije Kosova, za koju može da igra samo fudbalske utakmice. Možda bi ljudi iz FSS mogli da iskoriste autoritet i poziciju Nemanje Vidića, koji je kapiten u Junajtedu, i provere kakva su razmišljanja mladog fudbalera.

Belgijski selektor Mark Vilmots ubeđen je da će nastaviti da igra za „crvene đavole“, a nadu gaje i Englezi. Ipak, Engleska je u težoj situaciji od ostalih jer pre 2018. Januzaj ne bi mogao da zaigra za „Gordi Albion“. Naime, prema zakonima, potrebno je da Januzaj posle 18. rođendana živi najmanje pet godina u zemlji za koju bi stekao pravo da igra.

Odjavio Albaniju i KosovoGeneralni sekretar FS Albanije Ilur Šulku razočarao je javnost u toj zemlji i Kosovu izjavom za list Gazeta ekspres iz Prištine kad je Adnan Januzaj u pitanju:- Januzaj ne voli Albaniju! Razgovarali smo s njegovom porodicom i shvatili da postoje male šanse da igra za nas jer nije zainteresovan. Ostaje nam samo mali tračak nade jer on još nije napravio izbor.

Izgubili Marina i DragovićaNeven Subotić i Zdravko Kuzmanović jedini su fudbaleri koji su stasali u inostranstvu, a nose dres Srbije. FSS se nije baš pokazao agilnim kad su u pitanju deca državljana Srbije rođena u inostranstvu. Pregovori s Bojanom Krkićem bili su neuspešni, a pogrešno vođenom politikom izgubili smo Marka Arnautovića, Aleksandra Dragovića i Marka Marina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track