OBOGATIO SE: Deda na unuku zaradio 125.000 funti

Britanac uložio pare na 18-mesečnu bebu

OBOGATIO SE: Deda na unuku zaradio 125.000 funti

Fudbal -
Piter Edvards zaradio 125.000 funti jer se pre 15 godina kladio da će njegov unuk jednog dana postati reprezentativac Velsa

Ja vragolan i moj deda.

Najmlađi reprezentativac u istoriji Velsa Hari Vilson (16) svom dedi Piteru Edvardsu, ni kriv ni dužan, uterao je u džepove 125.000 funti.

Kad je Hari u meču protiv Belgije ušao u igru, dedin tiket star petnaest godina je „prošao“.Nije poznato koliko se Piter Edvards razume u fudbal, ali je očigledno veoma rano uočio talenat svog unuka, pa je, gledajući jednoipogodišnjeg Harija kako šutira loptu, odlučio da se kladi da će mališan jednog dana postati reprezentativac Velsa.

Kvota u kladionici „Vilijem Hil“ iznosila je 1:2500, a pošto je deda uložio 50 funti, sad mu je za naplatu stigao iznos od 125.000 funti. Srećni Piter najavio je da će zbog ovoga godinu dana ranije otići u penziju.

- Presrećan sam, rekao sam šefu da, ako Hari zaigra za Vels, neću da se vraćam na posao. Idem u penziju godinu dana ranije, a to nije loše za jednu opkladu - izjavio je deda i objasnio šta ga je podstaklo da se kladi na unuka:- Stalno je jurio za loptom, čak i na rukama i na kolenima kad nije umeo da hoda.

Tako sam dobio ideju da se kladim i isplatilo se. Ali želim da kažem da ću nagraditi i Harija jer je on najzaslužniji za moj dobitak. Budite sigurni da će i on dobiti svoj deo.

Maloletni Hari Vilson član je Liverpula, ali još nije profesionalac, već član akademije kluba s Enfilda. Ne zarađuje mnogo, pa će mu deo dedinog novca dobro doći.

Povodom ovog nesvakidašnjeg dobitka oglasila se i sama kladionica „Vilijam Hil“, koja mora da isplati pozamašnu svotu. Portparol Grem Šarp je istakao da je potez Pitera Edvardsa neverovatan.

- Gospodin Edvards je imao neviđen osećaj da njegov unuk ima veliki talenat za fudbal u najranijem dobu. Smatramo da je ovo nezabeležen slučaj u istoriji sportskih klađenja i zato mu čestitamo. Smatramo da je potpuno zasluženo ispunio svoju želju da ranije ode u penziju - rekao je Šarp.

Interesantno je da je za Harija bila zainteresovana i reprezentacija Engleske, jer je njegova baka rođena u Česteru.

Proslavio uz vinoHari Vilson ušao je u igru u meču protiv Belgije (1:1) i sa 16 godina i 207 dana postao najmlađi reprezentativac Velsa. On je za 108 dana oborio rekord Gereta Bejla.

- Gledao sam utakmicu i pred kraj sam bio nervozan jer su izvršene dve izmene, mislio sam da trener više neće praviti izmene. A onda je u igru ušao Hari i u to ime sam popio još jednu čašu vina. Na poluvremenu sam rekao ženi da mi je puls 106 - rekao je deda Piter.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track