NINKOVIĆ PORUČUJE: Moj novac dajte igračima, meni ne treba

Otvoreno

NINKOVIĆ PORUČUJE: Moj novac dajte igračima, meni ne treba

Fudbal -
Svlačionica nije ni protiv predsednika Džajića, niti bilo kog potpredsednika ili člana uprave. Jedina strana koju želimo da zastupamo je Crvena zvezda i tako će i ostati

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković je pozvao upravu kluba da se ujedini i svoje nesporazume podredi osvajanju šampionske titule."Poslednji put govorim na ovu temu. Želim da stavim tačku na sve priče i prepiske jer je već previše rečeno. Nas igrače je još više ujedinilo sve ružno što nam se dogodilo prethodnih dana i želimo da istim putem krene i uprava kluba. Pojedini mediji su naše obraćanje javnosti i potpisivanje istog predstavili kao rat igrača s upravom, ali to nije tako, niti smo mi to ikada želeli. Jedini smisao svega što smo rekli je da se i oni ujedine, da ostave sujete po strani i posvete se zajedničkom cilju, a to je titula."Prema rečima Ninkovića igrači nisu ni na čijoj strani."Ako rade zajedno, neka to onda bude kako treba. U suprotnom, neka bude jedan koji će voditi klub i koji će nam obezbediti samo normalne uslove za rad, a mi dobro znamo šta nam je činiti da bismo stigli do cilja. Ono što takođe treba da se raščisti, to je da svlačionica nije ni protiv predsednika Džajića, niti bilo kog potpredsednika ili člana uprave. Jedina strana koju želimo da zastupamo je Crvena zvezda i tako će i ostati."Vezista crveno belih kaže da igrači prihvataju kritike za loše igre."Naša odgovornost za lošu situaciju je velika, pogotovo kada su rezultati u pitanju. Niti bežimo od krivice, niti je svaljujemo na upravu. Ali, hajde da odgovornost podelimo, neka i drugi prihvate svoj deo, a ne da sve puca po nama. I rezultati i finansijska kriza i međusobni odnosi... Mi plaćamo ceh i zašta smo krivi i zašta nismo."Zvezdinim igračima niko od čelnika nije uputio podršku posle napada na njihovu imovinu u krugu stadiona."Ni reči ni od koga! Niti je napad osuđen, a desio se u našoj kući, niti je neko nešto rekao, ni javno, ni nama lično. To dovoljno govori kakvu podršku ekipa ima od rukovodstva. Prepušteni smo sami sebi. Ali uprkos svemu mi razmišljamo na isti način, hoćemo titulu i sve ćemo uraditi da je osvojimo. Bilo bi mnogo bolje i lakše da na tom putu imamo i podršku uprave, ali ako je već nemamo, bilo bi dobro da to znamo. Ako je tako, mi ćemo ići do kraja sami jer titulu želimo više od bilo koga."

Ninković i saigrači čvrsto veruju da razbijanje automobila nije delo navijača i očekuju bar njihovu podršku u predstojećem ciklusu koji bi mogao da bude presudan za Zvezdine ambicije ove sezone."I dalje stojim pri stavu da nam pravi navijači nisu priredili one nemile scene na parkingu i iskreno se nadam da oni u dobroj meri dele mišljenje koje smo izneli u otvorenom pismu. Sve naše verne navijače ovim putem pozivam da dođu u subotu na Marakanu i podrže nas protiv Novog Pazara. Tom utakmicom za nas počinje serija od četiri meča u kojima je za Zvezdu biti ili ne biti. Potrebni su nam da zajedno krenemo ka cilju koji i oni i mi toliko želimo da ostvarimo. Vreme je da igramo fudbal i pobeđujemo, zato više ne želim ni reč da progovorim o drugim stvarima."Ninković je ponovio da u iznošenju problema pred javnost novac nije stavljen kao prioritet, ali da pojedini igrači i članovi stručnog štaba doslovce imaju egzistencijalne probleme."Uprava je prekršila obećanje koje mi je dala kad sam dolazio. Tada sam samo tražio da svi saigrači dobijaju novac redovno, makar neki određeni iznos, kako bi svi dolazili na treninge zadovoljni, a ne opterećeni egzistencijalnim problemima, jer tako ne možemo do cilja. Javno ću sada reći da sam spreman da se odreknem svih zarada do kraja sezone. Ne treba mi ni dinar, ali neka pare dobijaju igrači i članovi stručnog štaba kojima su zaista neophodne", jasan je Ninković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja