JUŽNA PRUGA RUŠI VEČITE: Zvezda na Čairu, Partizan protiv Napretka

Jelen Super liga

JUŽNA PRUGA RUŠI VEČITE: Zvezda na Čairu, Partizan protiv Napretka

Fudbal -
Crveno-beli prošle godine posle poraza od Radničkog u Nišu smenili trenera Aleksandra Jankovića

BEOGRAD - Utakmicama 10. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, derbi će u Nišu odigrati Radnički i Crvena zvezda, dok će Partizan dočekati Napredak iz Kruševca.

Crveno-beli su u prošlom kolu zabeležili pobedu od 5:1 nad Novim Pazarom i popravili bledu sliku stvorenu lošim partijama u prvom delu oktobra.

Prošle sezone Zvezda je u Nišu doživela poraz od 2:1, nakon kojeg je sa klupe crveno-belih otišao Aleksandar Janković, a nedugo zatim zamenio ga je Portugalac Rikardo Sa Pinto.

Sadašnji strateg Zvezde Slaviša Stojanović sutra će takođe biti na veliko ispitu, jer je gostovanje na Čairu svakako jedno od najtežih u ligi u ovom trenutku.

Radnički igra veoma dobro ove sezone, do sada je zabeležio samo jedan poraz, a na tabeli zauzima peto mesto.

Lider šampionata Partizan u prošlom kolu je u gostima ubedljivo slavio protiv Jagodine (0:3) i pokazao da je kvalitetno iskoristio pripreme tokom pauze zbog obaveza reprezentacije.

Crno-beli sutra dočekuju Napredak koji pruža solidne partije u dosadašnjem toku sezone.

Poslednji međusobni duel u Superligi ova dva tima odigrala su u sezoni 2009/2010, kada je Partizan u Kruševcu pobedio sa 1:0.

Najprijatnije iznenađenje šampionata, ekipa Čukaričkog u malom gradskom derbiju dočekuje ekipu Voždovca. Čukarički je u prošlom kolu u gostima remizirao sa Donjim Sremom (1:1), dok je Voždovac izgubio kod kuće od Spartaka.

Ekipa četvrtoplasirane novosadske Vojvodine u ovom kolu gostuje OFK Beogradu.

Novosađani su u prošlom kolu na meču sa užičkom Slobodom doživeli prvi poraz u Superligi, dok su "romantičari" kod kuće izgubili od Radničkog iz Kragujevca.

Kragujevčani će za vikend do druge vezane pobede u šampionatu pokušati da dođu na svom terenu u duelu sa subotičkim Spartakom.

U malom lokalnom derbiju snage će u Užicu odmeriti ekipe Slobode i Javora, ekipa Rada će na Banjici dočekati Jagodinu, dok će Novi Pazar ugostiti Donji Srem.

Parovi 10. kola:

Radnički Kragujevac - Spartak (14.30), Novi Pazar - Donji Srem (14.30), Rad - Jagodina (14.30), OFK Beograd - Vojvodina (14.30), Partizan - Napredak (17), Sloboda - Javor (18), Čukarički - Voždovac (18), Radnički Niš - Crvena zvezda (19).

TABELA: Partizan 20, Čukarički 18, Crvena zvezda 16, Vojvodina 16, Radnički Niš 14, Spartak 13, Napredak 12, Jagodina 12, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track