RAZOČARAN JER GA SRBIJA NEĆE: Despotović možda zaigra za Bosnu

RAZOČARAN JER GA SRBIJA NEĆE: Despotović možda zaigra za Bosnu

Fudbal -
U Srbiji sam zaboravljen, stručni štab mladih više me ne poziva pod zastavu. Objašnjenje da ne igram za klub nema baš uporište, postoje i drugi primeri, rekao je bivši napadač Spartaka

Đorđe Despotović fudbaler belgijskog Lokerena, priznaje da opcija po kojoj bi umesto za Srbiju mogao da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nije isključenja, iako je trenutno "mnogo bliži" Srbiji.

Doskorašnji centarfor subotičkog Spartaka, koji je kažnjen posle sukoba igrača mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu u meču baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, razočaran je reakcijom ljudi u Fudbalskom savezu Srbije. "Niko u Srbiji nije stao uz mene, ostavljen sam, jednostavno na cedilu, kažnjen zbog onoga što se dogodilo pod Bagdalom protiv Engleske u baraž utakmici za Prvenstvo Evrope. Hajde da sam bio kriv, ali nisam! Kome to sad da objasnim, kad mi nad glavom i dalje visi uslovna zatvorska kazna u trajanju od tri meseca na godišnjem nivou. Na stranu dodatnih 100.000 dinara i zabrana prisustvovanja mečevima mlade reprezentacije... Nakupilo se mnogo toga, recite mi, molim vas, kako posle svega sa sačuvam mir?", pita se Despotović, koji još čeka da odluka o kazni postane pravosnažna. Dok se to ne desi 21-godišnji fudbaler ima pravo nastupa za Srbiju. Ali, poziv selektora Radovana Ćurčića nikako da stigne."Šta vredi kad sam zaboravljen, kad me stručni štab mladih više ne poziva pod zastavu. Objašnjenje da ne igram za klub nema baš uporište, postoje i drugi primeri".Zato i ne čudi što ne može da ostane ravnodušan na interesovanje selekcije BiH."Nezahvalno je uključivati procente, pustimo vremenu da bude sudija, tako je najpametnije, bar je to moja ocena".Do tada – fokus je na Lokerenu, ali Despotoviću ni na klupskom nivou ne cvetaju ruže. U prvih 12 kola svega 23 minuta u Pro ligi."Pored Hamdija, internacionalca iz Tunisa, nemam čemu da se nadam. Ne bih, verujte, ni dolazio u Lokeren da sam znao ovo što sad znam, a to je da moj konkurent za mesto u špicu uživa bezgranično poverenje već tri godine zaredom. I igra redovno svih 90 minuta. Izuzetak je bio nedavni duel sa Genkom. Ranije se nije isticao golovima, postizao ih je najviše pet u sezoni, a sad je nanizao čak 11… Dobio sam poverenje protiv Genka, zamenio povređenog Hamdija i asistirao za oba sledeća pogotka Lokerena. Čekam novu šansu. Kad ne igram ne mogu ni da asistiram, ni da dajem golove, zar ne?", nezadovoljan je Đorđe Despotović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track