Španovićeva je osvojila bronzu na SP u skoku u dalj, a Bekrić isto odličje na 400m sa preponama

JEREVAN - Srpski atletičari Ivana Španović i Emir Bekrić proglašeni su za najbolje atletičare Balkana.

Nagrade su uručili predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov i podpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka.

Ivana je zimsku sezonu obeležila pobedom na Balkanskom prvenstvu u dvorani održanom 23. februara u Istanbulu, kada je ujedno postavila i novi nacionalni rekord u skoku u dalj 6.73m. Na istom takmičenju Španovićeva je osvojila i srebrnu medalju na 60m - 7,54.
1.jpg
Twitter 


Španovićeva je na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj na otvorenom skočila drugi rezultat u karijeri 6,76m.

Naša atletičarka je potom na SP u Moskvi osvojila bronzu skokom od 6.82. Ivana je nastupala za reprezentaciju Balkana na mitingu "Dekanacion" u Francuskoj. Srpska atletičarka je u Valensu imala izvanrednu seriju skokova, ona je ponovila svoj najbolji rezultat i nacionalni rekord 6.82m i pobedom timu Balkana donela maksimalan broj bodova.
iv.jpg
Facebook 


"Više sam nego ponosna što sam prepoznata kao najbolja atletičarka Balkana s obzirom koliko svetskih zvezda dolazi upravo sa Balkana. Ovaj trofej mnogo znači za moj tim, federaciju i moje fanove. Velika mi je inspiracija za 2014. godinu", rekla je Ivana.
spanovic.jpg
Twitter 


Tokom boravka u Jeremanu, Ivana Španović posetila je i atletsku školu gde je imala priliku da se druži sa decom i deli autograme.
branko.jpg
Twitter 


Bekrić je osvojio bronzu na SP u Moskvi u disciplini 400 metara s preponama. On je godine već osvojio zlato na Mediteranskim igrama, kao i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u finskom Tempereu.

Umesto njega nagradu je primio generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković, koji se zahvalio ABAF-u u njegovo ime i ime njegovog trenera Mirjane Stojanović.

"Moj veliki uzor je Asmir Kolašinac koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg atletičara Balkana i predstavlja mi veliku čast što sam to ove godina ja. Činjenica da je dvojica sprskih atletičara dve godine uzastopno dobila ovu nagradu govori da se naša atletika vratila na velika vrata. Zadovoljstvo mi je što sam među toliko kvalitetnih atletičara baš ja izabran za najboljeg na Balkanu, i svakako mi ovo daje dodatnu motivaciju za rad i još bolje rezultate", izjavio je Bekrić.