PROPUST ŽANDARMERIJE: Grobari baklje na Marakanu uneli iz kombija
Foto: Nemanja Pančić

Novi detalji

PROPUST ŽANDARMERIJE: Grobari baklje na Marakanu uneli iz kombija

Fudbal -
Vozilo parklirano sat i 45 minuta pre početka meča ispred ulaza na južnu tribinu pregledali pripadnici Žandarmerije, stoji u izveštajima zvaničnika zaduženih za bezbednost meča između Crvene zvezde i Partizana

Izveštaji koje su po završetku 145. večitog derbija nadležnim organima Superlige i Fudbalskog saveza Srbije poslala trojica glavnih bezbednjaka Sveta Radosavljević,Đorđe Caran i Miodrag Lakčević, stoji da je ispred stadiona Crvene zvezde sat i 45 pre početka meča kod južne tribine Marakane parkirano kombi vozilo koje je je pregledano do strane Žandarmerije.

"U obimnim izveštajima, Sveta Radosavljević, Đorđe Caran i Miodrag Lakčević, glavni bezbednjaci na meču, jasno su apostrofirali sve detalje koji su mogli da dovedu da skandaloznih posledica. Navedeno je, između ostalog, da je u 16 časova i 15 minuta (sat i 45 minuta pre početka meča), kombi vozilo parkirano pored južne tribine, da je samo letimično pregledano i to od pripadnika Žandarmerije. Navijači su potom, bez bilo kakve kontrole, unosili (na stadion) šta god su hteli. Propusti u organizaciji redarske službe ocenjeni su nedopustivim". Propusta je bilo i kada je oko hiljadu Partizanovih navijača, okupljenih u grupu "Zabranjeni", stiglo u pratnji žandarmerije i konjice ispred stadiona Crvene zvezde. "Pretresali su ih pripadnici redarske službe, ali uz velike propuste", navodi Caran. 145. susret fudbalera Crvene zvezde i Partizana završen je pobedom crveno belih 1:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track