Simonović: Zvezda ima veliku perspektivu

Evroliga

Simonović: Zvezda ima veliku perspektivu

Košarka -
U Vitoriji smo odigrali tešku utakmicu, ali smo uspeli da nametnemo ritam i, u odnosu na duele sa ekipama Panatinaikosa i Budućnosti, sve vreme kontrolišemo utakmicu, rekao je kapiten Beograđana

Crvena zvezda je opet u igri! Posle dva nesrećna poraza protiv Lokomotive Kubanj i Panatinaikosa, kao i loše partije protiv Makabija u Tel Avivu, crveno-beli košarkaši su trijumfovali u napetom meču u španskoj Vitoriji i osvojili prve bodove u Evroligi.

U izuzetno uzbudljivom duelu, Zvezda je srušila Laboral Kuću (73:63) i ostala u trci za plasman u TOP 16 Evrolige.

Kapiten trofejnog kluba sa Malog Kalemegdana Marko Simonović bio je presrećan posle prve pobede crveno-belih u Evroligi od sezone 1999/2000.

"Pokazali smo karakter, kao i da smo ozbiljan tim sa velikom perspektivom. U Vitoriji smo odigrali tešku utakmicu, ali smo uspeli da nametnemo ritam i, u odnosu na duele sa ekipama Panatinaikosa i Budućnosti, sve vreme kontrolišemo utakmicu. Demarkus Nelson je odigrao sjajan meč i to je još jedna od stvari koja je presudila, jer on mnogo znači ovoj ekipi", ističe Simonović.

On je rekao da veruje da crveno beli mogu do TOP 16.

"Stvarno verujem u ovaj tim! Iskreno, ne razmišljamo sada o TOP 16, već samo o nedeljnoj utakmici sa Cedevitom u Jadranskoj ligi, koju moramo da dobijemo pred našim navijačima u “Pioniru”, kaže Zvezdin kapiten.Simonović je već okrenut narednim obavezama

"Biće to teška utakmica, protiv vrlo iskusne ekipe. Želimo pobedu i hoću da pozovem navijače da dođu u beogradski hram košarke u što većem broju i pomognu nam da dođemo do novog trijumfa u regionalnom takmičenju", završava kapiten košarkaša Crvene zvezde Marko Simonović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track