Atletik Bilbao preokretom do pobede u Malagi

Poslednja utakmica 14. kola prvenstva Španije

Atletik Bilbao preokretom do pobede u Malagi

Fudbal -
Gosti iz Baskije umeli su da kazne greške protivničke odbrane, a posao im je olakšan u finišu isključenjem Portilja pošto su samo dva minuta kasnije postigli pogodak za trijumf

MADRID - Fudbaleri Atletika Bilbao savladali su u ponedeljak veče u Malagi istoimeni domaći tim sa 2:1, u poslednjoj utakmici 14. kola prvenstva Španije.

Atletik je u zanimljivom meču slavio posče preokreta, igrajući strpljivo i organizovano, pa je zasluženo osvojio bodove kojima je ostao u gornjem delu tabele.

Gosti iz Baskije umeli su da kazne greške protivničke odbrane, a posao im je olakšan u finišu isključenjem Portilja pošto su samo dva minuta kasnije postigli pogodak za trijumf.

Malaga je nastavila očajnu seriju i pretrpela sedmi poraz ove sezone, pa sada ima samo bod više od klubova iz zone ispadanja.

Malaga - Atletik Bilbao 1:2 (Huanmi 38 - San Hose 68, Muniain 85)

Odigrano u nedelju: Sevilja - Betis 4:0, Elče - Valensija 2:1, Rajo Valjekano - Espanjol 1:4, Levante - Viljareal 0:3.

Odigrano u subotu: Atletiko Madrid - Hetafe 7:0, Barselona - Granada 4:0, Sosijedad - Selta 4:3, Almerija - Real Madrid 0:5.

Odigrano u petak: Valjadolid - Osasuna 0:1.

Tabela: Barselona 40 bodova, Atletiko Madrid 37, Real Madrid 34, Viljareal 27, Atletik Bilbao 26, Sosijedad i Hetafe po 20, Sevilja 19, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track