Dragan Đorđević: Albanija je raj za Srbe
Foto: Dado Djilas

Avantura u inostranstvu

Dragan Đorđević: Albanija je raj za Srbe

Fudbal -
Fudbalski gledano, Albanija ide napred i ne treba da nas začudi ako za koju godinu budu ispred nas i na klupskom i na reprezentativnom planu, navodi bivši potpredsednik FSS

Zemlja obećana.Bivši potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Đorđević pamtiće 2013. godinu i po šestomesečnom angažmanu u Albaniji, gde je obavljao ulogu sportskog direktora u klubu Terbuni Puke. Uprkos odličnom prijemu, Đorđević je, sa još četvoricom igrača iz Srbije, morao da povuče iz kluba zbog problema predsednika s grčkim pravosuđem.

- Bilo je fenomenalno raditi u Albaniji, iako kod nas još postoje predrasude prema toj zemlji. Fudbalski gledano, Albanija ide napred i ne treba da nas začudi ako za koju godinu budu ispred nas i na klupskom i na reprezentativnom planu. Non-stop ulažu u stadione, u timove, i to se odmah pokazuje u povećanju kvaliteta - kaže Đorđević za Kurir.Zašto ste se vratili?- Uhapsili su predsednika kluba u Grčkoj i on se od februara nalazi u zatvoru. Morali smo ranije nego što smo planirali da napustimo taj projekat, koji je obećavao lepu budućnost i nama i ekipi.Kako izgleda život u Albaniji?- Puke je malo mesto na severu Albanije, kod Skadarskog jezera. Ipak, tamo smo igrali samo mečeve kao domaća ekipa, a živeli smo i trenirali u svom sportskom centru u Tirani. Glavni grad je stvarno lep za život, a plate su slične našim u Srbiji.

Hapšen pre dve godinePROCES MIRUJEKako se rešava vaš problem, zbog kojeg ste jedno vreme proveli u istražnom zatvoru?- Kako? Nikako! Stoji u mestu otkako sam pušten, a optužen sam za zloupotrebu službenog položaja u sopstvenoj firmi. Proces miruje, a meni se ne daje šansa da dokažem nevinost i da rehabilitujem svoju karijeru u fudbalu i politici. Uhapsio me je bivši režim zato što sam od osnivanja bio član SNS, tada jedini sa istaknutom funkcijom u nekom sportskom savezu, što im je predstavljalo trn u oku - tvrdi Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track