Darko Kovačević: Huligane bi trebalo proterati sa stadiona

Iskrena poruka

Darko Kovačević: Huligane bi trebalo proterati sa stadiona

Fudbal -
Dejan Stanković ima moju podršku, ali njega čekaju teški zadaci ako dođe na čelo Fudbalskog saveza Srbije

Potrebne promene!Novo rukovodstvo FS Srbije s Dejanom Stankovićem na čelu imaće težak zadatak da protera huligane sa srpskih stadiona, smatra nekadašnji reprezentativac Darko Kovačević (40). U opuštenoj atmosferi na obali Glifade, Darko za Kurir otkriva da uživa u Atini i da su mu planovi trenutno vezani za ovaj grad.Kako gledate na trenutno stanje u srpskom fudbalu?- Pratim šta se dešava kod nas i situacija nije sjajna. Nisam izmislio toplu vodu kad to kažem. Svi to znaju, kvalitet fudbala nam je opao, iako mislim da i dalje imamo talentovane igrače i da ćemo u sledećem ciklusu kvalifikacija ostvariti bolji rezultat - kazao je Kovačević.Zašto je kvalitet fudbala u Srbiji toliko opao?- Jedan od preduslova je da se huliganstvo izbaci iz našeg fudbala. Slušao sam kako se ranije, pre 20 ili 30 godina, išlo na utakmice, kad su cele porodice dolazile na stadion... A sad? Ako su to mogli da promene Englezi, zašto i mi to ne bismo uradili.Da li je Dejan Stanković čovek koji bi mogao da promeni neke stvari u srpskom fudbalu?- Deki je moj prijatelj. On će uvek imati podršku od mene. Igrali smo zajedno i znam da se radi o kvalitetnom čoveku.Mnogi smatraju da je „zelen“ za stolicu predsednika FSS. Šta vi mislite?- Da li je rano, to samo on zna. Kad izađeš iz kopački, teško je doći na ozbiljnu funkciju.Kakvo je vaše mišljenje o bivšem selektoru Mihajloviću?- Siniša Mihajlović je napravio sjajan potez što je podmladio ekipu. Ja sam jedan od onih koji razmišljaju i voleo bih da je Siniša ostao jer ima kvalitete i karakter. Kad je došao, rekao je da će otići ako se ne kvalifikuje na SP. To obećanje je i ispunio. Siguran sam da buduće rukovodstvo ima nekog na umu. Da li će to biti mladi ili stariji trener, ili neko treći, oni to najbolje znaju - zaključio je Darko Kovačević.

OlimpijakosNISU ME SRBI OTERALIKoji su vaši razlozi odlaska s mesta sportskog direktora Olimpijakosa?- Hteo sam da se posvetim porodici. Ostao sam u fenomenalnim odnosima s Marinakisom. Nema ni promil istine da sam otišao zbog srpskih igrača. Čitao sam takve stvari, ali nisam hteo da demantujem jer nemaju veze s istinom.

GrčkaUŽIVA S PORODICOMKoliko vam prija život u Atini?- Trenutno sam slobodan i uživam u porodičnom životu. Na relaciji sam Atina - San Sebastijan - Srbija. Dosta vremena provodim sa suprugom. Gde će me odvesti put, to se nikad ne zna. Ostaću u fudbalu, svakako.

Privatizacija rešenjePODRŠKA DŽAJIKako gledate na dešavanja u Crvenoj zvezdi?- Ona su ista kao i u srpskom fudbalu. Nisam za strane fudbalere u srpskom fudbalu, mislim da je bolje da koristimo naše klince. Treba dati odrešene ruke Draganu Džajiću. Neophodno je da dođe do privatizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track