ORLOVI GLUME HRVATE: Brazil želi prijateljsku utakmicu protiv Srbije
Foto: Reuters

Generalna proba

ORLOVI GLUME HRVATE: Brazil želi prijateljsku utakmicu protiv Srbije

Fudbal -
Tehnički direktor reprezentacije Brazila Karlos Alberto Pereira potvrdio je da u stručnom štabu razmišljaju o odigravanju prijateljskog meča protiv Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije po svemu sudeći odigraće prijateljski meč sa Brazilom uoči Mundijala naredne godine.

Voljom žreba domaćin Svetskog prvenstva igraće u grupi protiv Meksika, Kameruna i Hrvatske, a "Orlovi" bi u ovom slučaju glumili "kockaste", odnosno poslužili Brazilcima da se što više upoznaju sa načinom igre Hrvata.

Tehnički direktor reprezentacije Brazila Karlos Alberto Pereira potvrdio je da u stručnom štabu razmišljaju o odigravanju prijateljskog meča protiv Srbije.

"Srbija je tehnički snažna poput Hrvatske, a tražimo neku selekciju iz Srednje Amerike koja nas neće previše iscrpiti", rekao je Pereira, koji je potvrdio da će Brazil u marta odigrati prijateljski dvoboj protiv Južne Afrike.

Brazil će Svetsko prvenstvo otvoriti protiv Hrvatske 12. juna, a nije isključeno da dvoboj protiv Srbije bude organizovan početkom ovog meseca, tačnije 4. juna kao generalna proba.

Naš državni tim, pod raznim imenima, je četiri puta igrao protiv Brazila na Svetskim prvenstvima i 14 puta u prijateljskim mečevima. Poslednji put tadašnja SR Jugoslavija igrala je protiv Brazila 2002. godine kada je u Fortalezi bilo 1:0 za domaćina.

Na Svetskim prvenstvima obe selekcije su slavile po jednom (2:1 u Urugvaju 1930. za Srbiju, 2:0 za Brazil 1950. u Brazilu), uz dva remija 1:1 u Švajcarskoj 1954. i 0:0 u Nemačkoj 1974.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track