KOSANOVIĆ: Stankoviću ne treba da uđe u rat Crvene zvezde i Partizana
Foto: Saša Pavlić

Ispravno postupio

KOSANOVIĆ: Stankoviću ne treba da uđe u rat Crvene zvezde i Partizana

Fudbal -
Šta Dejanu sada treba da uđe u "rat" Crvene zvezde i Partizana i njihovih satelita. Podržavam ga u ovoj odluci, rekao je bivši trener crveno-belih

BEOGRAD - Nekadašnji trener Crvene zvezde Milorad Kosanović rekao je danas da je Dejan Stanković ispravno postupio što se povukao iz trke za mesto predsednika u Fudbalskom savezu Srbije (FSS).

"Mislim da je pametno uradio, juče je prestao da igra fudbal. Ipak, Dejan bi trebalo da ostane tu, jer može mnogo da pruži srpskom fudbalu s obzirom na ono što je uradio. Mora da odluči čime hoće da se bavi u fudbalu, a kada donese odluku, trebalo bi da se pripremi za to", rekao je Kosanović.

On smatra da nije dobro da igrač direktno "iz kopački" ode na neku višu funkciju.

"To nije dobro ni za njega, ni za fudbal. Na ovaj način se najčešće troše ljudi u fudbalu. Onda kada neko ne uspe, svi kažu "Da, znao sam ja to"", naveo je Kosanović.

Iskusni trener smatra da Stankovića neko od iskusnijih mora da "uputi u tajne" bavljenja fudbalom van terena.

"Potrebno je Stankoviću dati vremena da odluči da li hoće da bude trener, sportski funkcioner ili tehničko lice u savezu. Takođe, šta Dejanu sada treba da uđe u "rat" Crvene zvezde i Partizana i njihovih satelita. Podržavam ga u ovoj odluci", rekao je Kosanović koji je Stankovića trenirao u Zvezdi u sezoni 1997/1998.

Kosanović je naveo da ne prati detaljno događanja u FSS i dodao da nije protiv promena, ukoliko postoji jasna i dobra alternativa.

"Nisam protiv toga da se menja predsednik, ali da vidimo zašto se menja i ko je protivkandidat. Moramo da vidimo šta bolje doneo taj novi čovek. Takođe, važno je da li ima neki program. Kod nas se uvek samo lobira, po principu - "Ako je moj čovek, onda je dobar". Uostalom ovde niko nikad ne podnosi izveštaj, ni kada dolazi na funkciju, ni kada odlazi sa nje", zaključio je Kosanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track