PETKOVIĆ O STANKOVIĆU: Što da ulazi u Moravu kad ne zna da pliva

Pametna odluka

PETKOVIĆ O STANKOVIĆU: Što da ulazi u Moravu kad ne zna da pliva

Fudbal -
O Dejanu kao fudbaleru je iluzorno pričati, obeležio je jednu epohu, ali on još ne zna šta je menica, virman, problematika organizacionih ljudi, što kaže naš narod što da ulazi u Moravu kad ne zna da pliva, rekao bivši selektor

BEOGRAD - Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Ilija Petković ocenio je danas da je Dejan Stanković odustajanjem od kandidature za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) doneo najbolju moguću odluku, s obzirom na to da je tek završio karijeru i još nije spreman za tako odgovornu funkciju.

"O Dejanu kao fudbaleru je iluzorno pričati, obeležio je jednu epohu, ali on još ne zna šta je menica, virman, problematika organizacionih ljudi, što kaže naš narod što da ulazi u Moravu kad ne zna da pliva. Predsednik je glava kuće, a nama je potreban čovek sa dugogodišnjim iskustvom. Imali smo primer Piksija, nije položio, to je nešto sasvim suprotno od terena. Uostalom, ima vremena da Stanković postane predsednik", rekao je Petković.

Prema Petkovićevim rečima Srbija sigurno ima kvalitetnih ljudi koji mogu da naslede odlazećeg predsednika Tomislava Karadžića.

"Nađe se čovek da bude predsednik države, pa će se naći i za predsednika Saveza. Mislim da se danas mnogo talasa oko Karadžića, živimo u vremenu kad je najvažnije napadati i omalovažavati. Ko god da dođe, čekaju ga isti problemi. Mi smo stalno za svađe, stalno isto, ovaj ukrao, pokrao. Pa vidite sudije, više ne smeju da sude", naglasio je Petković.

Za kraj Petković je poručio:

"Moje mišljenje je da Karadžić to izuzetno vodi. Teško ćemo naći takvog čoveka i tek kad ode videćemo kakvog čoveka smo izgubili", poručio je Petković.

Stanković je juče saopštio da odustaje od kandidature zbog prevelikih očekivanja javnosti i mogućnosti uvođenja suštinskih promena.

"Odluku sam doneo na stari, priznat i precizan način - na jedan tas stavio sam realna očekivanja javnosti od mog dolaska, veličinu, sistem i način funkcionisanja organizacije kojom bi trebalo da predsedavam i mogućnosti suštinskih promena koje bih uveo, a na drugi ogromnu želju da pomognem svojoj fudbalskoj porodici i kući u kojoj sam već dve decenije, nacrt vizije budućeg saveza i srpskog fudbala, kao i sopstvenu moć u datom trenutku. Prvi tas je pretegao", naveo je Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track